25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5124
EURO34.9629
ALTIN2432.6

Ofad Aşıklar Bayramı Hazırlıklarını Tamamladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ofad Aşıklar Bayramı Hazırlıklarını Tamamladı
Abone ol
Osmaniye Folklor Araştırma Derneği ( OFAD ) tarafından her yıl Uluslararası olarak düzenlenen Çukurova Aşıklar Bayramı’nın hazırlıklarını tamamladı.

OSMANİYE Folklor Araştırma Derneği (OFAD) tarafından her yıl Uluslararası olarak düzenlenen Çukurova Âşıklar Bayramı’nın hazırlıklarını tamamladı.

OFAD Başkanı Abdullah Gizlice, Kültür ve Turizm Bakanlığının maddi katkıları  ile Osmaniye Belediyesi ve Dernek tarafından ortaklaşa düzenlenen '21. Uluslar Arası Çukurova Âşıklar Bayramı'nın bu yıl 13-15 Ekim tarihleri arasında düzenleneceğini belirtti.

Âşıklar bayramını yapış amaçlarının Türk kültürünün kadim geleneklerinden olan Âşıklık geleneğinin doğru bir şekilde gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini, dernek olarak ta gayretlerinin bu yönde olduğunu belirten Gizlice, "Âşıklık geleneği Türk milletine has ve Türk tarihi kadar eski bir gelenektir. Baksı-Kam-Ozan-Âşık adları ile günümüze kadar gelmiştir. Osmaniye ve Çukurova Türk dünyasında Âşıklık geleneğinin  yaşadığı en önemli coğrafi bölgelerin başında gelmektedir. 

OFAD olarak 1997 yılından bu güne 21 yıldır Çukurova Âşıklar bayramını aralıksız düzenlemekteyiz. Çukurova Âşıklar Bayramı Türkiye’de bir çok etkinliğe örnek teşkil etmiştir. Programı yapmamızda başta Kültür ve Turizm Bakanlığımızın Araştırma Eğitim Genel Müdürlüğüne, Osmaniye Belediyesine ve Kadirli Belediyemize teşekkür ederim." dedi.

21. Uluslar arası Çukurova Âşıklar Bayramı Programının bu yıl 13 Ekim  Günü saat 19.00'da Kadirli Belediyesi ile ortaklaşa Kadirli'de Dadaloğlu buluşması ile başlayacak. 14 Ekim 2017 Cumartesi günü ise aynı saatte Cumhuriyet meydanında havanın yağışlı olması durumunda ise Ahmet Şekip Ersoy Kültür  merkezinde Karacaoğlan Buluşması ile devam edecek. Program, şehitler için Kuran-ı Kerim okunması ile başlayacak ve Milli Birlik konulu Atışma Diriliş konulu Atışma ve taşlama programı ve türküler ile devam edecek.

Her yıl Türk Kültürüne hizmet edenler adına verilen “Yüksel Özden Halk Kültürümüze hizmet ödülleri"nin bu sene Yüksel Özden Anısına Karacaoğlan Türk Kültürüne hizmet ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler daire başkanı Aziz Elbas’a, Dadaloğlu Türk Kültürüne hizmet ödülü Bursa Araştırmaları merkezi Araştırmacı Cengiz Bütün'e, Abdulvahap Kocaman Ödülü,  Aşık Adnan Özcandan'a verileceği ödül töreninin Karacaoğlan buluşmasında yapılacağını belirtti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar