19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5933
EURO34.8845
ALTIN2503.5

Kurban Mesaj Yüklü Bir İbadet

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurban Mesaj Yüklü Bir İbadet
Abone ol
İslam âlemi açısından oldukça önemli olan Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı.

İslam âlemi açısından oldukça önemli olan Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı.

Kurbanın gerek fert gerekse toplum açısından içerisinde dini, sosyal, ekonomik ve psikolojik çeşitli hikmet ve faydalar barındıran malî bir ibadet olduğunun altını çizen Aziz Mahmûd Hüdâyi Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Serdar Eryılmaz, “Kurban paylaşmanın ve kardeşliğin en canlı tezahürüdür.



O nedenle biz “Kurban “ET”ten ÖTE” diyoruz. Kurban vesilesiyle bayramı milyonlarca kardeşimizle onlarca ülke ve bölgede beraber eda ederek bir ümmet buluşması gerçekleştiriyoruz.

Din ve etnik köken farkı göz etmeksizin yapılan kurban eti dağıtımı farklı coğrafyalarda insanları etkiliyor ve İslam'a toplu girişlere vesile oluyor.

Kurban İslam'ın rahmet, şefkat ve diğergamlık gibi evrensel mesajlarının tüm dünyaya anlatılmasında önemli bir fırsat sunuyor” dedi.

Kurbanın vacip bir ibadet görevinin yerine getirilmesinin yanında mazlum coğrafyalardaki mağdurlara umut olma, kardeşlik bağlarını güçlendirme, örnek bir Müslüman şahsiyeti sergileme ve muhtaçları sömürü düzenine karşı minnet altında bırakmama gibi içerisinde birçok fayda barındırdığının altını çizen Eryılmaz sözlerine şöyle devam etti: “Bir kurban hissesi” deyip geçmeyelim, benim bağışlayacağım bir hisse kurban, benim vesilemle dağıtılacak birkaç kilo et neyi değiştirir ki diye düşünmeyelim.

Milletimizin desteğiyle dünyanın diğer ucunda gönül coğrafyamızda tanımadığımız milyonlarca kardeşimizle yakınlaşmış oluyoruz. Kurban müslümanların bulundukları bölgelerde yalnız olmadıklarını hissettiriyor, onların moral ve motivasyonunu arttırıyor. İslâm dünyasında sevgi, kardeşlik ve ümmet bilinci adına gönül köprüleri kuruyor ve tebessümü unutmuş nice simaları sürura kavuşturmaya vesile oluyor.”

İnsanlık onuruna ve müslümanlık şahsiyetine yakışır şekilde hizmet ettiklerini belirten Eryılmaz, “Kurban çalışmalarımızla aynı zamanda misyonerlerin çalışmalarına karşı bir panzehir etkisi oluşturuyoruz. Kurban ibadeti baktığımızda bir et dağıtmanın çok ötesinde misyon, vizyon yüklü stratejik bir hizmet kalemi, mesaj yükü yoğun bir ibadet.

Bir kurban nelere vesile oluyor, ne tür hayır kapılarının aralanmasına vesile oluyor, bunu özellikle Afrika’da yakından gözlemleyebiliyoruz. Kurban, “Buradan bir araba geçer de bir paket de bize düşer mi? diye bayram namazı sonrası sokaklarda bekleşen insanların yaşadığı kara kıtada İslam’ın araştırılmasına ve tanınmasına vesile oluyor.

Kurban eti alan gayri müslimlerin İslam’a olan bakışı ve algısı olumlu olarak değişiyor. ‘Fakirlik eşittir İslam’ veya ‘Fakirlerin dini İslam’ düşüncesi dağıtılan kurban etleriyle zihinlerden siliniyor.

Kurban toprağa atılan bir tohumdur. İhlasla dağıtılan kurban etleri zamanla meyvesini veriyor, din ve etnik köken farkı göz etmeksizin yapılan kurban eti dağıtımı farklı coğrafyalarda insanları etkileyerek İslam'a toplu girişlere vesile oluyor. Kurban İslam'ın rahmet, şefkat ve diğergamlık gibi evrensel mesajlarının tüm dünyaya anlatılmasında önemli bir fırsat sunuyor” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar