19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3396
EURO35.1912
ALTIN2245.1

Kripto Paralarda 2019 Beklentisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kripto Paralarda 2019 Beklentisi
Abone ol
Geçen yılın sonunda fırtınalar estiren kripto para piyasası, 2018’in başından itibaren durağan seyrederken, uzmanlar yeni bir olumlu hareket için 2019’u işaret ediyor.

Geçen yılın sonunda fırtınalar estiren kripto para piyasası, 2018’in başından itibaren durağan seyrederken, uzmanlar yeni bir olumlu hareket için 2019’u işaret ediyor.

Para ve borsa ile ilgilenenler için iki önemli dönem bulunuyor: “Ayı ve Boğa” piyasası… Ayı piyasası, aşağı yönlü bir hareket olup, para veya emtianın oluşturduğu piyasanın değer kaybettiği anlamına geliyor. Boğa piyasası ise para veya emtia piyasasının yukarı yönde hareket edeceğini, karlılığın oluşup artacağını ifade ediyor. Bir de sektöre göre mevsimsel etkiler söz konusu oluyor. Ayrıca hemen her piyasada olduğu gibi hareketli dönemlerde uzmanların yaptığı analizler, yorumlar ve grafikler yatırımcıların beklentilerini artıyor.

2018 yılı başından itibaren kripto paraların ayı piyasasında olduğunu belirten, Türkiye’nin ilk yerli kripto parası Intexcoin’in CEO’su Erdoğan Köse, “2018 kripto para piyasası için pek iç açıcı geçmiyor. Beklentiler2019’a kaldı. Benim de tahminlerim bu yönde. 2019, iyi ve güçlü değer artışlarının yılı olacak. Bazı kripto paralar şimdiden olumlu sinyaller veriyorlar. Piyasalarda, talep toplamaya ve yukarı yöne, yani ayı piyasasından boğa piyasasına doğru bir haraketlilik var. Neler olacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz” dedi.

Kripto paraların dünya piyasalarındaki durumuna da değinen Erdoğan Köse şunların altını çizdi: “Hemen her gün tüm medyada devletlerin, global şirketlerin bu alanda yaptıkları proje ve işbirliklerinin haberlerine tanıklık ediyoruz. Özellikle Malta, bu alanda neredeyse başkent olma yolunda hızla ilerliyor. Sektörün büyük oyuncuları ve teknoloji şirketleri Malta’da konuşlanmaya başladılar. Biz de bu alanda girişimlerimizi sürdürüyoruz. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı geçtiğimiz günlerde, 2019 yılında dijital paralarla ilgili ciddi gelişmelerin olacağını açıkladı. Önümüzdeki yıl ICO’ların sermaye piyasası disiplinine girmesi için bazı çalışmaların yapılacağını belirtti. Bunlar çok olumlu ve yüzümüzü güldüren gelişmeler. Diğer ülkeleri de inceleyip burada Türkiye’yi doğru konumlamak gerekiyor. Gönül ister ki; ülkemiz bu alanda daha atak olup, hızlı aksiyon alabilsin ve bayrağı bizler taşıyalım. Dünyanın gittiği bu yönde, biz de ülke olarak geleceği inşa edenler arasında yer alalım.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar