28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3375
EURO35.1039
ALTIN2309.0

İŞKUR teşvik ve istihdamları CGC’de anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İŞKUR teşvik ve istihdamları CGC’de anlatıldı
Abone ol
Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetini (CGC) ziyaret etti.

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetini (CGC) ziyaret etti.

  CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, ziyarette yaptığı açıklamada, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İşkur’un basın camiasına personel istihdamı konusunda desteğinin büyük olduğunu ifade eden Cihangir, bununla ilgili bazı düzenlemelerinde gerekliliğinden bahsetti.

İşkur İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, kurumun artık aktif çalışan bir kurum olduğunu belirtti.

Son 10 ayda 6 bin işyerinin iş ve meslek danışmanları tarafından ziyaret edildiğini ifade eden Altunkaynak, “Ziyaretlerde işgücü piyasasının analizi yapılıyor.

Bir de işyerinin gelecekte hangi mesleğe ihtiyaç duyulacağı gibi soruların yanıtlarıyla gidiliyor. Gittiğimiz her yerde teşviklerimizi anlatıyoruz. Bunun yanında 46 bin kişiyle kurumumuzda yüz yüze görüşerek danışmanlık yaptık. Bu görüşmeler neticesinde 5 bin 439 kişiyi doğrudan işe yerleştirdik.

İş arayanla işçi arayanlarla bire bir görüşerek onları bir araya getirerek istihdama katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu arada 3 bin 500 kişiyi işbaşı eğitim programlarında istihdam ediyoruz.

Bu anlamda Türkiye’den 12’inci il konumundayız. İstihdam garantili kurslarımızda da 625 kişi tekrar işgücü piyasasına dahil oldu. Bunun yanında toplum yararına programlarımız oluyor.

Bu kapsamda 3 bin kişiyi kamu kurumlarında istihdam etme fırsatı yakaladık. İşi olmayıp mesleği olmayıp, işgücü piyasasına dahil olamayanlara da meslek edindirme kursları açıyoruz. Burada da ilk on ayda bin 867 kişiye meslek edindirip iş sahibi olmalarına katkı sunuyoruz. Buna benzer birçok mesleki çalışmalarımız var.”

Konuşmalardan sonra İşkur’un çalışmaları, istihdam teşvikleri, işbaşı eğitim programı konularında bilgi verildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar