19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3379
EURO35.2197
ALTIN2247.4

"İnovasyon Haftası inovasyon kültürünün zenginleşmesine katkı sağlıyor"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"İnovasyon Haftası inovasyon kültürünün zenginleşmesine katkı sağlıyor"
Abone ol
VSY Biotechnology Yönetim Kurulu Başkanı Varlıbaş: "İnovasyon Haftası ve İnovaLİG Türkiye’de inovasyon kültürünün zenginleşmesine katkı sağlıyor. Markalaşan ürünlerimiz ile ülkemize katma değer sağlamak bizim için gurur verici" dedi.

VSY BiotechnologyYönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, "İnovasyon Haftası ve İnovaLİG Türkiye’de inovasyon kültürünün zenginleşmesine katkı sağlıyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen İnovaLİG Yarışması’nda İnovasyon Sonuçları Kategorisi’nin Şampiyonu olan VSY Biotechnology adına ödülü CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Varlıbaş, etkinliğe ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası'nda inovasyona yönelik konuların ayrıntılı bir şekilde ele alınması ve düzenlenen İnovaLİG gibi yarışmaların Türkiye’de inovasyona bakış açısını güçlendirdiğini belirten Varlıbaş, söz konusu etkinliğin inovasyon kültürünün zenginleşmesine katkı sağladığını kaydetti.

Varlıbaş, "Sadece İnovatif firmalar gelecekte ayakta kalacaktır. Şirketler inovasyona yönelerek geleceğe yatırım yapmalılar. Devlet teşvikleri ile şirketlere Ar-Ge merkezi kurmaları yönünde önemli destekler veriliyor, yol haritaları oluşturuluyor. KOBİ’lere bakanlıklardan ve TİM gibi değerli kuruluşlarımızdan bu konular hakkında bilgi edinmelerini, büyümek ve gelişmek için çaba içerisinde olmalarını öneririm." değerlendirmesinde bulundu.

VSY Biotechnology’nin projelerine de değinen Varlıbaş, şunları söyledi: "İnovatif süreçlerimiz sonucunda dünyada ilki oluşturan birçok yenilikçi ürüne imza atıyor olmak ve markalaşan ürünlerimiz ile ülkemize katma değer sağlamak bizim için gurur verici.

Türkiye Bilimsel, Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı(TEYDEB) ile birçok proje yürüttük. Bu projeler başarıyla sonuçlandı ve yeni projeler yapmaya devam ediyoruz.

Göz içi lens üretim optimizasyonu, göz içi lens yerleştiricisi projeleri, viscoelastik üretim tesisi gibi projelerimiz başarıyla sonuçlanan projelerimiz arasında. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz daha birçok ortak projemiz bulunuyor. Bu projelerin dışında TÜBİTAK ve TEYDEB ile yapılması planlanan başka yeni projelerimiz de mevcut."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar