19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3396
EURO35.1912
ALTIN2245.1

Independent Türkçe Yayın Hayatına Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Independent Türkçe Yayın Hayatına Başladı
Abone ol
Dünya çapında 100 milyondan fazla okuyucuya sahip İngiltere merkezli saygın medya kuruluşlarından The Independent gazetesinin Türkçe dilinde yayın yapacak olan www.independentturkish.com haber sitesi bugün erişime açıldı.

Dünya çapında 100 milyondan fazla okuyucuya sahip İngiltere merkezli saygın medya kuruluşlarından The Independentgazetesinin Türkçe dilinde yayın yapacak olan www.independentturkish.com haber sitesi bugün erişime açıldı.

Girişim, Rus işadamı Alexander Lebedev’in sahibi olduğu Independent Digital News & Media Limited (İDML) ile Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG) bünyesinde bulunan Media Arabia arasında imzalanan lisans anlaşması çerçevesinde gerçekleşti.

Independent Türkçe haber sitesinin tüm haklarına sahip olan Media Arabia, internet kullanıcılarına “Sizin Dilinizden Konuşuyor” sloganı ile ulaşacaklarını ve habercilikte “doğru, özgün, saygın” kriterlerini benimsediklerini açıkladı.

“TÜRKÇE KONUŞAN GENİŞ BİR KİTLEYE ULAŞMAK İSTİYORUZ”

Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG) ile The Independent arasında yapılan anlaşma kapsamında, Türkçe’nin yanı sıra Arapça, Urduca ve Farsça dillerinde de haber siteleri açılacağı geçtiğimiz yıl duyurulmuştu.

Ocak ayında test yayınlarına başlayan The Independent Türkçe ve diğer dillerdeki siteler aynı zamanda haber uygulamaları ve sosyal medya hesapları üzerinden de takip edilebilecek.

Dört dil arasından yayına başlayan ilk proje, www.independentarabia.com adresinden ulaşılabilen The Independent Arapça olmuştu.

Independent Türkçe'nin yayın hayatına başlaması sebebiyle bir açıklama yapan SRMG Yönetim Kurulu Başkanı Abdulrahman bin İbrahim Rwaita, Türkçe konuşan geniş bir kitleye ulaşmayı arzu ettiklerini belirtti.

“Bu projeyi, The Independent ile yaptığımız medya anlaşmasının ikinci aşaması olarak başlatmış bulunuyoruz” şeklinde konuşan Abdulrahman bin İbrahim Rwaita, “Independent Türkçe sitesinin, farklı ve son derece profesyonelce hazırlanmış içeriğe ulaşmak isteyen ve Türkçe konuşan geniş bir kitleye hitap edeceğine inanıyor, sitenin bölgemizdeki medya ve içerik endüstrisini zenginleştirmesini sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

GENEL KOORDİNATÖR MUHAMMED ZAHİD GÜL

SRMG tarafından yapılan açıklamaya göre, Independent Türkçe'nin Genel Koordinatörlüğünü Muhammed Zahid Gül yapacak. Medyada gazetecilik, araştırma ve televizyon programı yapımcılığı gibi çeşitli dallarda derin bir tecrübeye sahip olan Muhammed Zahid Gül, hem Türk hem de Arap siyaset çevrelerinde saygın bilgi birikimiyle tanınıyor.

GENEL YAYIN YÖNETMENİ NEVZAT ÇİÇEK

Independent Türkçe’nin genel yayın yönetmenliği görevini ise gazetecilik ve televizyon programı yapımcılığının yanı sıra akademisyenlik ve danışmanlık gibi farklı disiplinlerde de zengin bir deneyime sahip Nevzat Çiçek yürütecek.

Independent Türkçe’nin haber müdürlüğü görevini üstlenen İnan Demirel, birçok büyük medya kuruluşunda haberci ve idari sorumlu olarak görev yapmış bir isim.

Sitenin diğer sorumluları arasında şef editör Bengü Sap; editörler Pınar Hortoğlu, Muhammed Eren ve Seçkin Ula yer alıyor. Çeviri servisi editörlüğünü ise dış haberlerin deneyimli ismi Ahmet Meriç Şenyüz üstleniyor.

DENEYİMLİ EKİP

Merkezi İstanbul’da bulunan sitenin bünyesinde farklı medya gruplarında çalışmış, seçkin basın mensuplarından oluşan bir ekip yer alıyor.

Independent Türkçe’nin kadrosunda Ali Dağlar, Cihat Arpacık, Abdülhakim Günaydın, Saime Toktaş, Gökçen Tuncer, Abdurrahman Koç, Mehmet Altunkılıç, Lale Elmacıoğlu, Merve Bayrakçı, Fatih Öztürk, Hüseyin Yakar, Doğuş Öztürk, Esra Avcı, Elvide Demirkol, Sezin Bala, Büşra Kırkpınar, Çağla Üren gibi deneyimli isimler var.


ULUSLARARASI YAZAR KADROSU

Independent Türkçe yazar kadrosunda The Independent gazetesinin usta kalemlerinden Robert Fisk, Patrick Cockburn, Nabila Ramdanı, Hamish McRae, Bel Trew, Sean O’Grady, Kim Sengupta, Muhammed Zahid Gül, Nevzat Çiçek, Shappi Khorsandi, Mark Steel, Chuka Umunna, Mary Dejevsky, Matthew Norman, John Rentoul gibi isimler bulunuyor.

Independent Türkçe sitesinin ‘Türkiye’den Sesler’ ve ‘Dünyadan Sesler’ bölümleri Türkiye ve dünyanın farklı kesimlerinden uzman görüşlerini okuyucusu ile buluşturacak.

Independent Türkçe, haber ve röportajları için SRGM’nin 10 ülkede yerleşik ofislerini (Riyad, Cidde, Beyrut, Amman, Kahire, Dubai, İslamabad, Londra, Washington, New York) kullanabilecek. Bu merkezlerde üretilen haberlerin yanı sıra The Independent İngilizce, Arapça, Urduca ve Farsça sitelerde yer alan çalışmalar da Türk okuyucusuna aktarılacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar