25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5065
EURO34.9715
ALTIN2431.9

Eskişehir'in başarısını arttırmak için ücretsiz kurslar verilecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eskişehir'in başarısını arttırmak için ücretsiz kurslar verilecek
Abone ol
Seviye Belirleme ve Lisans Yerleştirme sınavları sonuçlarının açıklanmasının ardından Eskişehir'in başarısını değerlendiren Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, bu yıldan sonra kentin bütün puan türlerinde ilk 10 içersinde yer alması...
Seviye Belirleme ve Lisans Yerleştirme sınavları sonuçlarının açıklanmasının ardından Eskişehir'in başarısını değerlendiren Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, bu yıldan sonra kentin bütün puan türlerinde ilk 10 içersinde yer alması için bir dizi önlem aldıklarını belirtti. Alınan kararlar çerçevesinde risk grubundaki öğrencilerin takibi ve maddi olanaklardan yoksun ve özel eğitim desteğine ulaşamayanların sınava hazırlanması için ücretsiz kursların verileceği öğrenildi.

Eskişehir’deki orta öğretim okullarının, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’ndaki son 10 yılının Türkiye başarı sırası eğitimciler tarafından masaya yatırıldı. 2003-2009 yılları arasında Eskişehir’in sayısal alanda başarı sırası daha yüksek iken, 2010 yılından itibaren başlayan yeni iki aşamalı (YGS-LYS) sınav sisteminde sınavın ikinci aşamasında (LYS) sayısal puan türlerinde (MF 1-2-3-4) başarı sırasında önemli bir gerileme görüldüğü tespit edildi.

2011 yılında başarı sırası genel olarak tüm puan türlerinde yükseldiği değerlendirilirken, en önemli yükselme sınavın ikinci aşamasındaki (LYS) Türkçe-Matematik puan türünde gerçekleştiği tespit edildi. 2011 yılında Eskişehir 3 puan türünde (YGS Sayısal puan türleri ve LYS-TM) ilk 10 il arasında yer aldı.

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir’in talimatları doğrultusunda Eskişehir’in bütün puan türlerinde ilk 10 il arasına girmesi için bir takım tedbirler alındı. Bu bağlamda, sınavlara hazırlık döneminde il düzeyinde ortak sınavların yapılması ve her öğrencinin bireysel özelliklerine göre bir ders programı düzenlenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca, öğrencilerin test teknikleri ile ilgili bilgilendirilmesinin yanı sıra özellikle risk grubundaki öğrencilerin takibi ve maddi olanaklardan yoksun ve özel eğitim desteğine ulaşamayan öğrencilerin sınava hazırlanması için ücretsiz kursların verilmesine karar verildi.

Sınav sürecinde öğrencilerin sınav başvuru süreci, sınavdaki derslerin soru dağılımları, katsayılar, puanlama ve tercihler hakkında farkındalıklarını arttıracak şekilde bilgilendirilmesi yapılacak ilk çalışmaların olduğu kaydedildi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar