29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.4524
EURO35.6516
ALTIN2326.2

Dörtyol narenciyesini festivalle tanıtacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dörtyol narenciyesini festivalle tanıtacak
Abone ol
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bu yıl birincisi yapılacak Uluslararası Turunçgil Festivali'nde ünlü sanatçı Hadise konser verecek. İlçede üretilen narenciyenin tanıtımına katkı sunacak festivalde, Osmanlı defilesi, Kafkas halk oyunları gösterilerinin...
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde bu yıl birincisi yapılacak Uluslararası Turunçgil Festivali'nde ünlü sanatçı Hadise konser verecek. İlçede üretilen narenciyenin tanıtımına katkı sunacak festivalde, Osmanlı defilesi, Kafkas halk oyunları gösterilerinin yanı sıra ünlü sanatçılar Emrah ve Mustafa Ceceli de bölge halkıyla buluşacak.

Türkiye narenciye üretiminin yüzde 15'ini karşılayan Dörtyol'da, ''İlk Kurşun Uluslararası Dörtyol Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali'' 19, 20, 21 ve 22 Aralık'ta yapılacak. Festival, üreticilerin marka olma hayalinin gerçekleşmesine katkı sağlayacak.

Yabancı konukların da yer alacağı festivalde, Gaziantep Üniversitesi (GÜ) halk müziği korosu, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Devlet Konservatuarı ve Latin Dans Topluluğu ile Osmaniye Güzel Sanatlar Lisesi müzik gurubu ve Kafkas dansları ekibi gösteri yapacak.

Festivalin Dörtyol narenciyesinin tanıtımına katkı sağlayacağını ifade eden Belediye Başkanı Fadıl Keskin, ''İlçemiz turunçgil diyarı. Turuncu rengin hakim olduğu cennetten bir köşe. Türkiye narenciye ihtiyacının 15'ini karşılıyoruz. Hedefimiz narenciyemize ilk önce bölgeye ardından Türkiye ve dünyaya ulaştırmak. Burada bir amacımız da milli mücadelede ilk kurşunun Dörtyol'da atıldığını kamuoyuna bir kez daha etkinlikler içerisinde duyurmak '' dedi.

Keskin, " Turunçgil Üreticileri Birliği ile ortaklaşa bir karar aldık. Üzerimize düşeni yaparak narenciyemizi daha fazla yere ulaştırmak için çaba harcayacağız. Festivalde çok değerli sanatçılar bizlerle olacak. Dörtyol halkı bu işe sahip çıktı. 21 Aralık Nesrin Güneş ve Emrah konseri, 21 Aralık ses yarışmaları ve mehteran eşliğinde Osmanlı defilesi, 23 Aralık'ta ise Hadise konserimiz olacak.” ifadelerini kullandı.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar