20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

Çalışan Memnunsa Müşteri de Memnun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çalışan Memnunsa Müşteri de Memnun
Abone ol

Türkiye’nin en prestijli şirketlerine ve kamu kuruluşlarına yaşam kalitesi hizmetleri sunan Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, çalışan mutluluğunu arttırmaya yönelik hizmetlerle şirketlerin verimliliğini arttırmayı hedefliyor.

Sodexo Entegre CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, yaşam kalitesi artan çalışanların daha mutlu olduğunu ve bu sayede şirketlerin performansının arttığını söylüyor.

Sodexo Entegre olarak dünya çapında yapılan araştırmaları derlediklerini ve bu araştırmaların sonuçlarını hizmetlerine yansıttıklarını belirten Zeytinoğlu, “İşverenlerin %75’i çalışanların yaşam kalitesinin arttırılmasının şirket performansını ve üretimi arttırdığına inanıyor” diye konuşuyor.

Çalışanların yaşam kalitesini arttırmaya yönelik hizmetleriyle dikkat çeken Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi, işyerlerinde verimliliği arttırma yöntemleri konusunda iş dünyasına önerilerde bulundu. Verimlilik ve ciroyu arttırmada, finansal ve pazarlama yöntemlerinin kullanılması kadar çalışanların mutluluğunun da önemli olduğunu vurgulayan Sodexo Entegre CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “Bir binada yapılan temizlik, ofislerin dizaynı ve dekorasyonu, bahçe peyzajı, enerji yönetimi, ışıklandırma, iklimlendirme, yemek hizmetleri, beslenme önerileri ve mola alanları dahil birçok hizmet, şirketin performansını ve ciroyu olumlu etkileyebiliyor” dedi. Dünyada bu konuda bir farkındalık oluştuğunu fakat Türkiye’de bu alanda atılması gereken adımlar olduğunu belirten Zeytinoğlu şunları söyledi: “Dünya devi şirketlere baktığınızda çalışanlarına daha verimli bir çalışma ortamı sunmaya odaklandıklarını görebilirsiniz. Artık çalışanları sıkan, verimliliklerini azaltan çalışma ortamlarının devri kapandı.”

Yeni trend ve odak noktası “Çalışan Memnuniyeti”
İşverenlerin öncelikli hedeflerinin daha birkaç yıl öncesine kadar müşteri memnuniyeti olduğunu belirten Sodexo Entegre CEO’suAhmet Zeytinoğlu, “Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, müşteri memnuniyeti için önce çalışan memnuniyetini sağlamak gerekiyor. Bu nedenle başta çalışma alanlarının koşullarını iyileştirmek azami önem kazanıyor” dedi. Çalışanların kendilerini değerli hissetmeden kurumlarına karşı aidiyet duygusu kazanamadıklarını belirten Zeytinoğlu, “Sadece araştırmalarla değil gözlemlerimizle de işyerlerinde yarattığımız farkı, çalışanların mutluluğunun arttığını, gülen yüzlerin çoğaldığını anlayabiliyoruz” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar