24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5195
EURO34.7785
ALTIN2421.7

Bitcoin nedir, nasıl alınır?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bitcoin nedir, nasıl alınır?
Abone ol
Bitcoin nasıl alınır ve nasıl satılır? Bitcoin nedir?  Bitcoin tl dolar fiyatı ne kadar? vatandaşlar sık sık bu soruların yanıtlarını araştırıyor.

Bitcoin nasıl alınır ve nasıl satılır ? Bitcoin nedir ?  Bitcoin tl dolar fiyatı ne kadar? vatandaşlar sık sık bu soruların yanıtlarını araştırıyor. Bitcoin işlemlerinde nasıl koruma sağlanır? Bitcoin 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından kuruldu. Deneysel olarak başlatılan Bitcoin, herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş ile ilişiği olmamasına rağmen, ülkelerin para birimleriyle alınıp satılabilen, herhangi bir üçüncü parti hizmetine aracı kurumuna gerek kalmadan transferi yapılabilen bir tür dijital para birimidir. Küresel piyasalarda, Dolar ve Euro’ya alternatif olarak lanse edilen Bitcoin’in sembolü ?, kısaltma ise BTC‘dir. Bitcoin dolar fiyatı güncel, , Bitcoin saat 07.35 itibariyle 16 bin 400 dolardan el değiştiriyor. Son 24 saatteki değer artışı ise yüzde 17.8 olarak kaydedildi. Sene başından bu yana yaşanan değer kazancına bakıldığında ise, bin dolardan başlayan yükseliş elinde Bitcoin tutanlara 16 kattan fazla para kazandırdı. İşte merak edilen Bitcoin fiyatları ve Bitcoin nasıl kazanılır haberimizde…

BİTCOİN NEDİR VE NE ZAMAN ÇIKTI?

Bitcoin 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından kuruldu. Deneysel olarak başlatılan Bitcoin, herhangi bir merkez bankası, resmi kuruluş ile ilişiği olmamasına rağmen, ülkelerin para birimleriyle alınıp satılabilen, herhangi bir üçüncü parti hizmetine aracı kurumuna gerek kalmadan transferi yapılabilen bir tür dijital para birimidir. Küresel piyasalarda, Dolar ve Euro’ya alternatif olarak lanse edilen Bitcoin’in sembolü ?, kısaltma ise BTC‘dir.

1 BİTCOİN KAÇ TL VE 1 BİTCOİN KAÇ DOLAR? 8 ARALIK GÜNCEL

Bitcoin ne kadar?

Bitcoin'deki çılgın hareketler piyasanın en çok dikkatini çeken konulardan biri. Ünlü ekonomistlerden birbiri ardına gelen 'balon' uyarılarına rağmen yatırımcıların ilgisi giderek artıyor.

Dün güne 14 bin seviyelerinden başlamasının ardından sırayla 15 bin ve 16 bin dolar seviyeleri aşan Bitcoin, gece yarısı 19 bin doların da üzerine çıktı. Bir gün içinde 5 bin dolar birden artan Bitcoin'in rekor seviyeden dönüşü de sert oldu.

Bitcoin 19 bin doları görmesinin hemen ardından sert bir düşüşle 16 bin dolara geriledi.

Sene başından bu yana yaşanan değer kazancına bakıldığında ise, bin dolardan başlayan yükseliş elinde Bitcoin tutanlara 16 kattan fazla para kazandırdı.

Bitcoin'deki yükselişin temelinde kripto para biriminin vadeli işlemler piyasasında işlem görmeye başlayacak olması yatıyor. Pazar akşamı itibariyle kripto para biriminin vadeli işlemlere başlaması bekleniyor.

Bitcoin saat 07.35 itibariyle 16 bin 400 dolardan el değiştiriyor. Son 24 saatteki değer artışı ise yüzde 17.8 olarak kaydedildi.

Piyasa değeri 280 milyar doların üzerine çıkan Bitcoin, uluslararası ilaç firması Pfizer ve ABD'li telekomünikasyon şirketleri AT&T ve Verizon gibi dev firmaları geride bırakıyor.

Dünya genelinde bin 200'e yakın diğer sanal para birimlerinin toplam piyasa değeri ise yaklaşık 400 milyar seviyesinde bulunuyor.

BİTCOİN SANAL DÜNYADAN ÇIKTI

Bitcoin 'sanal' olması çekincelere neden olurken bugün alının iki önemli karar ile bu para birimi artık sanal dünyadan çıkarak gerçek dünyaya da ciddi bir şekilde adım atmış oldu.

Dünyanın en büyük ikinci danışmanlık şirketi olan ve şirketlere finans ve mali konularda danışmanlık veren PwC bugün yaptığı açıklamada bundan böyle hizmetlerinin karşılığı olarak bitcoin ile ödemeleri kabul edeceğini duyurdu. Bu kararın hemen ardından yeni bir haber geldi. Bu habere göre de bitcoin dünyanın en büyük vadeli işlemler borsası CME ve rakibi CBOE`de 18 Aralık`tan itibaren resmen işlem görmeye başlayacak.

Dünyanın en büyük dijital para birimi bitcoin 10 bin dolar civarında seyretmeye devam ederken bugün devrim niteliğinde iki karar açıklandı. Bu kararlar ile bitcoin artık sanal dünyadan çıkarak gerçek dünyaya ciddi bir şekilde de adım atmış oldu.

"DÖRT BÜYÜK"ÜN İKİNCİSİ BITCOIN DEDİ

Alınan kararlardan ilki dünyanın en büyük ikinci finansal danışmanlık şirketinden geldi. Dünyanın en büyük dört danışmanlık şirketinden biri olan İngiltere merkezli PwC, vereceği danışmanlık hizmetleri karşılığında bitcoin ile yapılacak ödemeleri kabul edeceğini duyurdu.

PwC’nin Asya-Pasifik Başkanı Raymund Chao tarafından yapılan açıklamada, “Aldığımız bu karar PwC olarak yeni teknolojileri nasıl benimsediğimizi ve yenilikçi iş modellerini nasıl hayata geçirdiğimizi gösteriyor.” denildi.

Geçtiğimiz günlerde 11 bin doları aşarak tarihi bir rekor daha kıran Bitcoin'e her geçen gün dünyanın önde gelen şirketleri daha fazla ilgi gösteriyor.

PwC, aralarında Deloitte, EY ve KPMG’nin de yer aldığı “dört büyük” olarak bilinen danışmanlık şirketlerinden biri olup grup içerisinde en büyük ikinci şirket.

BITCOIN ARTIK ABD BORSASINDA

Bitcoin'in geleceğini etkileyen bir diğer gelişme ise ABD'den geldi.

ABD türev regülatörü, dünyanın en büyük vadeli işlemler borsası CME ve rakibi CBOE'de  Bitcoin vadelilerinin işlem görmesine izin verdi.

Yapılan açıklamaya göre CME, Bitcoin vadelilerini 18 Aralık'ta işleme açacak.

Bitcoin şu sıralar günlük bazda yüzde 9,67 artışla 10 bin 480 dolardan, en büyük ikinci dijital para birimi olan Ethereum yüzde 8,83 artışla 452 dolardan, Litecoin ise yüzde 12,97 artışla 91,79 dolardan işlem görüyor.

BiTCOİN SATIN ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

Öncelikle Bitcoin yatırımı yapacağınız şirket ile ilgili araştırma yapın. İnternette bu platformlar ile ilgili pek çok yorum ve öneri ile karşılaşacaksınız. Söz konusu platformların işlem karşılığı sizden tahsil edeceği ücretleri de incelemenizde fayda var. Zira bu oran oldukça değişken bir yapıya sahiptir.

BİTCOİN İŞLEMLERİNDE NASIL KORUMA SAĞLANIR?

Yatırım yapacağınız platformu seçip, üyeliğinizi oluşturduktan sonra mutlaka 2FA özelliğini devreye sokun. Çift aşamalı güvenlik örneği hesabınızın hack'lenip paranızın çalınma riskini en aza indirmek için mutlaka yapmanız gereken bir işlem. 2FA için ya SMS desteği ya da Google'ınuygulaması Authenticator'ı kullanabilirsiniz. Google'ın söz konusu uygulaması her girişinizde size özel ikinci bir şifre oluşturduğu için hesabınız daha korunaklı hale geliyor. Google'ın söz konusu uygulaması hem App Store'da hem de Google Play'de ücretsiz olarak yer alıyor.

BiTCOİN MADENCİLİĞİ NASIL YAPILIR?

Para oluşturma işlemine madencilik (mining) denilmektedir. Madencilik, hesaplama yetkisini ve gücünü kullanarak matematiksel işlemleri gerçekleştirme işleminin genel adıdır. Bu işlemleri yapmak için, sunulan bitcoin yazılımını indirerek donanımları (genellikle ekran kartları) üzerinde yoğun işlemci gücü gerektiren işlemleri gerçekleştiren bitcoin ağındaki düğümlere "madenci" denilmektedir.

Sistemin ilk bloğunun adı "genesis block" olarak isimlendirilmiştir ve 4 ocak 2009'da üretilmiştir. Bunun gibi bloktaki ilk işlem özel bir işlemdir ve yeni para bloğu oluşturan tarafından başlatılır. Bu, ağa madencilerin katılmaları için bir teşvik sistemidir, bu sayede parayı basacak merkezi bir otoriteye sahip olmayan sisteme, para, istenildiği gibi dağıtık olarak girebilmektedir. Madenciler bu şekilde, hem sisteme yeni bitcoinler üretip sürerek hem de bekleyen işlemleri gerçekleştirme hizmetleri karşılığında sistemden bitcoin alarak kazanç sağlamaktadırlar.

Yeni paranın sisteme düzenli olarak eklenmesi altın madencilerinin altın bularak dolaşıma sokmalarına benzetilmektedir, madencilik ismi de buradan gelmektedir. Mevcut süreçte madenciler, her yıl dolaşıma girecek olan bitcoin miktarını azalan ve öngörülebilir bir oranla üretmeye devam etmektedirler. Sistemde, toplamda 21 milyon bitcoin dolaşıma çıkıncaya kadar üretim devam edecektir, ardından üretim süreci duracak ve madenciler sadece işlem masrafları üzerinden desteklenmeye devam edilecektir.

BiTCOİN KULLANIM ALANLARI NELER?

Bitcoin, bazı ülkelerde bir ödeme ve yatırım aracı olarak kullanılmaktadır. Türkiye'de de TL karşılığı bitcoin almak mümkündür. Para gibi kullanılabildikleri için bitcoin'lerin bir değerleri vardır ve ayrıca bazı fonların ileride popülaritesi arttıkça, değerinin artacağı beklentisi ile bu ürünle ilgilendikleri bilinmektedir.

Bitcoin'in değerini piyasadaki arz ve talep koşulları belirlemektedir. Talep artınca fiyatı artmakta, düşünce de azalmaktadır. Dolaşımda sınırlı miktarda bitcoin vardır ve yeni bitcoin üretmenin de bir limiti ve prosedürü bulunmaktadır. Bitcoin'in piyasa değeri önündeki en büyük tehditler; teknik zorluklar, ülkelerin bu paraya olan yaklaşımına bağlı mevzuat değişiklikleri ve insanların bu paraya olan istek ve güveninin olumsuz yönde değişmesidir.  ABD medyasında yer alan haberlere göre, Amazon 3 tane cryptocurrency domain adı alarak bu proje için ilk adımı attı.

Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük döviz borsası işletmecisi olan Chicago merkezli CME Group (Chicago Ticari Takası) , bu yılın sonunda dijital para birimi Bitcoin'in vadeli işlem sözleşmelerinin arzına başlayacağını duyurmuş, ilk kez 2009 yılında kullanıma giren dijital para birimi Bitcoin bu açıklama ile dün bir rekor daha kırmıştı.

Bu haberin ardından Bitcoin 6 bin 450 doları görerek rekor kırmıştı.

Bitcoin artık hükümetlerin de dikkatini çekmeyi başarmış durumda. Örneğin Büyük Okyanus'un güneyinde yer alan ada ülkesi Vanuatu, vatandaşlık hakkı için dijital para Bitcoin'i de kabul edeceğini açıkladı. Bu karar öncesi 200 bin dolar karşılığında vatandaşlık veren Vanuatu, 43.64 Bitcoin (200 bin dolar) karşılığında vatandaşlık vereceğini duyurdu.

BİTCOİN KAĞIT PARANIN YERİNE GEÇECEK Mİ?

Bitcoin sanal para birimi; ancak kağıt paranın yerine geçip geçmeyeceği bir süredir tartışılıyor. Ciddiye alınması gereken bir para birimi olduğu çok açık; ancak kağıt paranın yerine geçeceğini düşünmek biraz gerçeklerden uzak.

(Kaynak: www.Star.com.tr)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar