28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3272
EURO35.1617
ALTIN2303.8

Bebek Ürünleri İçin Kamu Spotu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bebek Ürünleri İçin Kamu Spotu
Abone ol
Bebek ürünlerinde kalite standartlarının kontrol edilmesini sağlamak ve önemini vurgulamak üzere hazırlanan kamu spotu, Ticaret Bakanlığı ve BAGİDER iş birliğiyle kamuoyuna tanıtıldı.

Bebek ürünlerinde kalite standartlarının kontrol edilmesini sağlamak ve önemini vurgulamak üzere hazırlanan kamu spotu, Ticaret Bakanlığı ve BAGİDER iş birliğiyle kamuoyuna tanıtıldı.

Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Ahmet Erdal, bebek ürünlerinde standartlara uygun ürünler almanın önemine vurgu yaparak projeyle ilgili sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

Bebek ürünleri standartları ve uygulamalarıyla ilgili sunum yapan Ticaret Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi Daire Başkanı Meral Karaaslan ise, bebek ürün standartlarının tabi olduğu yönetmelik ve tebliğlerden bahsederek bebek ürün standartlarının artık Avrupa Birliği normlarıyla eşitlendiğinden bahsetti. Standartlara uymadığı tespit edilen ürünlerin Güvensiz Ürün Portalı’ndan (GÜBİS) herkese açık şekilde yayınlandığını, tüketicilerin bu portal üzerinden kontrollerini yapmasını önerdi. Meral Karaaslan, bakanlığın standartlara uygun ürünler arz edilmesi için her türlü desteği veremeye hazır olduğunu da ifadelerine ekledi.

PROJE HAKKINDA

Projenin detaylarını aktaran BAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Karaaslan, “Ülkemizde yönetmelik ve tebliğler ile bebek ürünlerinde güvenilir standartlara uymak zorunlu hale getirilmiştir. Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından piyasadaki ürünler denetlenmekte ve bu kanunlara uymayarak piyasaya standartlara uygun olmayan ürün arz edenlere cezai müeyyideler uygulanmaktadır. Bakanlıkla birlikte yürüttüğümüz bu projede hedefimiz, tüketicilere ürün etiketlerinde standart numaralarını kontrol etme alışkanlığı kazandırmaktır. Bu sebeple çıktığımız yolculuğumuzda bebeklerimiz için güvenlik diyor herkesi bu sorumluluk hareketine davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Karaaslan, açıklamalrını şöyle sürdürdü: “Türkiye’de her yıl yaklaşık 1 milyon 300 bin bebek dünyaya geliyor ve 0-3 yaş arası çocuk sayısı 4,7 milyon. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de aileler bebek başına, 2 yaşına kadar aylık ortalama 240 TL – 300 TL, yıllık 3000 TL – 4000 TL harcama yapıyor.

Türkiye’de bebek başına yapılan tüketim dünya ortalamasının altında olsa da ebeveynlerin bilinç düzeyinin artmasıyla standartlara uygun ürün kullanımı da her geçen gün yükseliyor. Biz de BAGİDER olarak, toplumsal bilinçlendirmeyi amaçlayan projelerimiz ile bebek ürünleri standartları olgusunu, toplumun sorgulamasını amaçlamaktayız. ‘Standartlar bebeğinizi ve sizi korur’ sloganıyla başlattığımız kampanyayı yaygınlaştırmak için 2019 yılı boyunca tüketicilere yönelik farkındalık yaratacak projelerimize devam edeceğiz.

Standartlara uymayan ürünler, bebeklerin sağlığı için ciddi tehlikeler taşıyor. Örneğin Avrupa Ürün Güvenliği Kurumu (VWA) deneyimlerine göre muhtemel en büyük 5 tehlike arasında; boğulma, toksik ya da kanserojen maddelerden zehirlenme, mıknatıs veya küçük parçaların yutulması, strangülasyon ve işitme kaybını gösteriyor. Bu sebeple tüm tüketicileri bebeklerinin sağlığı için standartlara uygun ürünleri almaya davet ediyoruz.”

(Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar