29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3726
EURO34.9703
ALTIN2325.6

Toplu taşımada kart sistemine geçiş

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toplu taşımada kart sistemine geçiş
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, belediye otobüsleri ve tramvaylarda yeni“GaziantepKart” devreye girene kadar binişlerin ücretsiz olduğunu açıkladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, belediye otobüsleri ve tramvaylarda yeni“GaziantepKart” devreye girene kadar binişlerin ücretsiz olduğunu açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi, halk otobüsleri, belediye otobüsleri ve tramvayda yeni kart olan “GaziantepKart” sistemine geçiş başlattı.

Hızla gelişen ve büyüyen dünyadaki hızlı teknolojik gelişmeleri sürekli takip eden Büyükşehir Belediyesi, akıllı şehir ve akıllı ulaşımda yenilik başlattı.

Mevcutta kullanılan “Kart27” toplu taşıma elektronik sisteminin süresinin dolması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan araştırma sonucunda akıllı şehir ve akıllı ulaşım alanında birçok yeniliği bulunduran yeni “GaziantepKart” sistemine geçiş süreci başlatıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada yeni kartın vatandaşlara, esnafa ve kentte katacağı kolaylıklar ile yenilikler şöyle açıklandı:

–Ülkemize ve dünyada kullanılan tüm temassız kredi kartları ile binişler yapılabilecek.

–Akıllı cep telefonları ile binişler yapılabilecek.
 
-Vatandaşlarımız evinden herhangi bir yere gitmeden internetten toplu taşıma araçları için “GaziantepKart”ına para yükleyebilecek.
 
-Cep telefonlarından “GaziantepKart”larına para yüklenebilecek.

-“Otobüsüm Nerede ve Nasıl Giderim” uygulaması ile vatandaşlarımız gitmek istedikleri yere planlama yapabilecek.
 
-Yeni sistemde akıllı duraklar devreye girecek.
 
-Yeni kart dolum otomatları iki katına çıkarılacak.
 
-Vatandaşlarımızı isterlerse kartta kalan paranın miktarını internetten öğrenebilecek.
 
-Vatandaşlarımız toplu ulaşımı kullanan çocuklarının ne zaman, hangi otobüse veya tramvaya bindiği ve neredeye gittiğini öğrenebilecek.
 
-Otobüs ve tramvaylarda yasalara aykırı herhangi bir olumsuzluk olduğunda şoför panik botununa basarak emniyete haber verebilecek.
 
-Özel halk otobüsü esnafımız da kendi otobüslerinin biniş bilgilerine daha detaylı ulaşabilecek.

KARTLAR ÜCRETSİZ DEĞİŞTİRİLİYOR

Diğer yandan sisteme geçiş sürecinde vatandaşlarda mevcut bulunan “Kart27” kartlarının “GaziantepKart” ile ücretsiz değiştirileceği ve içindeki paraların da yeni “GaziantepKart”a  aktarılacağı açıklandı.

-Belediye Otobüs ve Tramvayları Ücretsiz.

Öte yandan, yeni sistemin aktifleşmesine kadar Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüs ve tramvaylar ücretsiz olarak hizmet verecek. Bununla birlikte halk otobüsü ve dolmuşlarda ise 65 yaş üstü ücretsiz biniş ve öğrenci indirimi geçerli olacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar