19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3416
EURO35.1094
ALTIN2239.0

'Spor Şehri' Gaziantep

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Spor Şehri' Gaziantep
Abone ol
Gaziantep’te 700 okulun spor kulbüne malzeme yardımı ve değişik bölgelerde spor salonu ile yüzme havuzunun yapımı için protokol imzalayan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Artık Gaziantep bir spor şehri de olacak” dedi.

Gaziantep’te 700 okulun spor kulbüne malzeme yardımı ve değişik bölgelerde spor salonu ile yüzme havuzunun yapımı için protokol imzalayan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Artık Gaziantep bir spor şehri de olacak” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi ve Şehitkamil Belediyesi’nin katkıları ile yapılacak olan spor yatırımları için Şahinbey Karataş Spor Salonu’nda protokol imzalandı, temsili olarak okullara malzeme yardımında bulunuludu.

Törende açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gençliğin bir sevda, heyecan, tutuk ve gelecek olduğunu söyledi. Sanayi kenti Gaziantep’in artık ‘gençlik şehri’ olduğunu ve Gaziantep’te 1 milyon gencin bulunduğunu ifade eden Şahin, “Ekonomisi ve sanayisi ile yükselen Gaziantep dedik. Sosyal projeleriyle yükselen Gaziantep dedik. Ama şimdi sporu ve gençleri ile yükselen bir Gaziantep var diyoruz” dedi.

Sporun gelişmesi için temelin ve altyapının sağlam olması gerektiğini belirten Şahin, Şahinbey ve Şehitkamil Belediyeleri ile birlikte el ele verip spora da yatırımlar yapacaklarını vurguladı.

Tüm okullarda tarama yaptıklarını ve çocukları basketbol, voleybol, güreş, karete gibi branşlara yönlendirdiklerini belirten Şahin, bu öğrencilere göre destek verdiklerini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı’nın kendilerine verdiği destekten dolayı ‘fahri’ hemşeri ilan ettiklerini belirten Şahin, bu destek ile Gaziantep’i 127 trilyon yatırım yapılacağını söyledi. 33 tesis yapacaklarını ve bu tesisler ile gençliğin temelinin sağlam olacağını belirten Şahin, bu çalışmaları iki ay gibi kısa bir sürede yaptıklarını belirtti. Gaziantep’in artık bir de spor şehri olacağını belirten Şahin, “Bugün atılan tohumlar inşallah yarın bir ağaca dönüşecek. Bu çocuklarımız artık sporun en güzeline kavuşacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gaziantep Valisi Davut Gül ise, okullarda öğrenci velileri ile toplantı yaptıklarını ve velilerden gelen talepler üzerine spor salonlarının eksik olduğunu gördüklerini söyledi. Kent genelinde 700 okulda “Okul Spor Kulübü” kurduklarını belirten Gül, “Bu okullarımızın malzemelerini Büyükşehir, Şahinbey ve Şahitkamil Belediyelerimiz karşılayacaklar. Bugün yaklaşık 5 milyon değerinde bir malzeme dağıtılıyor. İleride ihtiyaç olan malzemeleri de dağıtacağız. Sadece okullara değil amatör kulüplerimize de dağıtacağız” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu da, ensar şehri Gaziantep’te olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Gaziantep’e spor yatırımları yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Yaklaşık 1,5 ay önce yine Gaziantep’e geldiğini ve o zaman Gaziantep’in nasıl bir spor kenti olacağını gördüklerini aktaran Kasapoğlu, “Bundan sonraki süreçte tüm imkanlarımızla Gaziantep’e spor yatırımları için var gücümüz ile çalışacağız” dedi.

Konuşmaların ardından spor tesislerinin yapımı için protokol anlaşması imzalandı. Daha sonra okul spor kulüplerine malzeme dağıtımı gerçekleşti.   


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar