16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5229
EURO34.6008
ALTIN2496.9

Gaziantep, Gürültüden Arındırılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gaziantep, Gürültüden Arındırılacak
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Gürültü Eylem Planı (GAGEP) Toplantısı Düzenledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Gürültü Eylem Planı (GAGEP) Toplantısı Düzenledi.

Toplantıda, Şahinbey, Şehitkâmil Ve Nizip İlçesinde Uygulanacak Gürültü Eylem Planı Kapsamında En Yüksek Gürültü Alanlarının Tespiti, Gürültü Kaynakları Ve Kentin Gürültüden Arındırılması İçin İzlenecek Yol Haritası Belirlendi.

“Daha Sessiz Bir Şehir İçin, Daha Sessiz Bir Çevre İçin, Fark Yarat” Ana Temasıyla Gürültüye Karşı Çalışmalar Başlatan Büyükşehir, Konunun Uzmanlarını Bir Araya Getirdi, Gürültüsüz Bir Şehir İçin Adımlar Attı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesince Hazırlatılan Stratejik Gürültü Haritaları Sonuçlarına Göre, Gürültü Seviyesinin Yüksek Olduğu, Yönetmelik Standartlarını Aşan Bölgelerde Gürültü Düzeyinin Düşürülmesine Yönelik Mücadelede; Alınacak Teknik Önlemler Ve Yaptırımlar Tespit Edilerek Gürültü Seviyesini Mevzuata Uygun Hale Getirilmesini Sağlamak Amacıyla GAGEP Projesi Hazırlama Çalışmalarına Başlandı.

Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda Gerçekleştirilen Toplantının Açışında Konuşan Çevre Koruma Ve Kontrol Daire Başkanı Emel Kıraç, Kent İçerisinde Sağlıklı Yaşam Koşulları Yaratmak İçin Kritik Önem Taşıyan Gürültü Eylem Planının, Stratejik Gürültü Haritalama Çalışmaları Üzerine İnşa Edildiğini Belirtti.

Planla, Şehir İçerisinde Bulunan Yaşam Alanlarında Sessiz Alanların Korunması Ve Gürültü Maruziyetinin Yüksek Olduğu Bölgelerin Belirlenerek Bu Bölgelerde Önlemler Alınmasının Amaçlandığını Aktaran Kıraç, Planın Nüfus Bakımından Yoğun Olan Şahinbey, Şehitkamil Ve Nizip İlçesini Kapsadığını Sözlerine Ekledi.

Uzmanların Sunumuyla Bilgilendirilen Katılımcılara; Karayolu, Demiryolu, Endüstriyel Ve Eğlence Faaliyetleri Sebepli Gürültü Kaynaklarının Azami Ölçüde Azaltılmasını İçeren Yöntemler Anlatıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar