25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4835
EURO34.982
ALTIN2435.8

Ev ve süs hayvan satıcılarına eğitim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ev ve süs hayvan satıcılarına eğitim
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte bulunan ev ve süs hayvanları satıcılarına uygulamalı eğitim semineri verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte bulunan ev ve süs hayvanları satıcılarına uygulamalı eğitim semineri verildi.

Bu sene 7’incisi düzenlenen eğitim seminerinde hayvanların bakımı, temizliği, korunması, eğitilmesi, sağlığı ve birçok teknik konular hakkında bilgiler verildi.
   
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı tarafından Çetin Emeç Toplantı Salonu’nda verilen eğitime 150 satıcı katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler, ev ve süs hayvanlarının korunmasına dair CITES sözleşmesi (Avrupa sözleşmesi) 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmeliği, ev ve süs hayvanlarının satışı, barınma ve eğitim yerlerinin kuruluşu, açılış, ruhsatı, çalışma ve denetleme yönetmeliği, hayvan ekolojisi, hayvan davranışı ve hayvan bakımı ile beslenmesi konularında eğitimler verdiklerini söyledi.

Eğitim sonrasında katılımcıları sınava tabi tutacaklarını ve başarılı olanlara belge vereceklerini ifade eden Özsöyler, “Bu belgeye olmayan işletmeciler ev ve süs hayvanı satamazlar. Onun için bizden bu belgeyi almaları gerekiyor” dedi.

CITES raporlarının; çok korumalı, az korumalı ve daha az korumalı olmak üzere üç bölümden oluştuğunu aktaran Özsöyler, bu belgelerin olmadan ev ve süs hayvanlarının satılmasının ve beslenmesinin yasak olduğunu dile getirdi.

Orman ve Su İşleri İl Müdürü Mustafa Güzel, 2004 yılında çıkan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmenlik çerçevesinde hayvanların daha iyi koşullarda yaşamalarını içerdiğini söyledi.

Güzel, kanun çerçevesinde hayvanlara verilen yasal haklardan bahsetti.

Eğitime Gaziantep merkez ve ilçelerinden ev ve süs hayvanları satan işyeri sahipleri, işyeri açmak isteyenler ve evde besleyenler vatandaşlar katıldı.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar