19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.339
EURO35.1931
ALTIN2245.7

Denetimlerde Kendi Tesislerini De Denetliyorlar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denetimlerde Kendi Tesislerini De Denetliyorlar!
Abone ol
Ramazan ayının gelmesiyle gıda sektörünü yönelik denetimlerini arttıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, denetimlerde belediye tesislerini de es geçmiyor.

Ramazan ayının gelmesiyle gıda sektörünü yönelik denetimlerini arttıran Gaziantep Büyükşehir BelediyesiZabıta Daire Başkanlığı ekipleri, denetimlerde belediye tesislerini de es geçmiyor.

Esnaf denetimlerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından kiraya verilen işletmeleri  hijyen, fiyat etiketi, işgal ve binaların fiziksel durumlarını denetleyen ekipler; eksiklik tespit ettikleri işletme sahiplerine çeşitli idari para cezası uyguluyor. Denetlemeye, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, İmar Daire Başkanlığı, Çevre Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı ile Gazibel A.Ş’den personeller katılıyor.

Kentte gıda üreten ve satan işletmelere yönelik denetleme çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini belirten Zabıta Daire Başkan Vekili Cafer Yılmaz, “Halkımızın sağlıklı ve huzurlu bir ortamda yaşaması için yıl boyu denetim gerçekleştiriyoruz. Kontrollerimizi yalnızca özel sektörde faaliyet gösteren firmalara düzenlemiyoruz. Belediyemiz tarafından kiralama yöntemi ile tahsis edilen yerleri ve belediyemizce işletilen yerleri de denetliyoruz. Denetimlerimiz de hijyen, kalite, fiyatlar ön plana çıkıyor” dedi.

Denetimlerde mekânsal uygunluğu da göz ardı etmediklerini belirten Yılmaz, “Kent genelinde faaliyet gösteren ve belediyemiz tarafından kiralanan yerlerin işyeri ruhsatı, fiyat etiketi, fiyat listesi ve son kullanma tarihlerine yönelik yasa ve yönetmelikler doğrultusunda düzenli olarak denetimler gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara; sağlıklı ve huzurlu bir ortamda hizmet verilmesi amacıyla yasa ve yönetmeliklere uymayan işletmeleri Alo 153 numaralı Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’ne bildirmelerini isteyen Yılmaz, yasa ve yönetmenliklere uymayanlara gerekli incelemelerin ardından yasal işlemler yapılacağını hatırlattı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar