24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5613
EURO34.8703
ALTIN2430.8

Belediye’den yaşlı ve engellilere bakım hizmeti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediye’den yaşlı ve engellilere bakım hizmeti
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde, yaşlıların ve engellilerin evlerine giderek temizliğin dışında musluklarından kapı kollarına kadar küçük onarımları da gerçekleştiriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde, yaşlıların ve engellilerin evlerine giderek temizliğin dışında musluklarından kapı kollarına kadar küçük onarımları da gerçekleştiriyor.

Kurban Bayramı'nda tertemiz bir evin huzuruyla misafirlerini karşılayacak olan  yaşlılar ve engelliler, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e dualarını eksik etmiyor.
   
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığına bağlı Yaşlılar Şube Müdürlüğü Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezi Evde Yaşama Destek Birimi, "Halka Hizmet Hakka Hizmettir" vizyonuyla bakıma muhtaç 65 yaş üstü yaşlı ve engelli vatandaşlara hizmet veriyor. Yıl boyunca belli periyotlarla ihtiyaçlı yaşlıların, evini temizleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Evde Yaşama Destek Birimi Ekipleri, onlara “Nerede O Eski Bayramlar” dedirtmemek, onların yalnızlıklarını paylaşmak ve üzerindeki yükü bir nebze olsun azaltmak için çalışmalarını hızlandırdı.
 
KISA ZAMANDA ÇOK İŞ

2015 yılında faaliyet göstermeye başlayan Engelliler Daire Başkanlığı, 1000’e yakın ihtiyaçlılara hizmet sunuyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatlarıyla kurulan  birim, gelir seviyesi düşük, sosyal güvencesi olmayan yaşlı, engelli ve yatalakları tespit ederek, uzmanların incelemesine sunuyor. İnceleme sonucunda uygun görülen ev ziyaret edilerek ihtiyaçlı kişilerin, ev temizliği, küçük ev onarımı, boya, badana işlemleri, tansiyon, şeker ölçümlerinin yanı sıra saç, sakal, tıraş gibi kişisel bakımı yapılıyor, kişiye ihtiyaç görüldüğünde yatak veriliyor.
 
KONUKLARINI GÖNÜL  RAHATLIĞIYLA AĞIRLAYACAKLAR

Ekip, Kurban Bayramı öncesinde yaşlıların evlerine giderek temizlik yapmanın dışında musluklarından kapı kollarına kadar küçük onarımları da gerçekleştiriyor. Camların silindiği, yerlerin süpürüldüğü, bulaşıklarının yıkandığı, tamiratların yapıldığı, tozların alındığı tertemiz bir evin huzuru içerisinde Kurban Bayramı'nda misafirlerini karşılayacak olan yaşlı vatandaşlar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le Evde Yaşama Destek Birimi Ekiplerine, dillerinden teşekkürlerini ve dualarını eksik etmiyor.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar