29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3677
EURO34.9763
ALTIN2325.0

Annelere Aile içi iletişim anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Annelere Aile içi iletişim anlatıldı
Abone ol
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Aile İçi İletişim” adlı söyleşilerin ilk oturumu 16 Kasım günü Psikolog Münire Polat tarafından, 20 kişilik anne grubuna aile içi iletişim anlatıldı.

GaziantepBüyükşehir BelediyesiGaziantep Sanat Merkezi’nde düzenlenen “Aile İçi İletişim” adlı söyleşilerin ilk oturumu 16 Kasım günü PsikologMünire Polat tarafından, 20 kişilik anne grubuna aile içi iletişim anlatıldı.

Eski adliye sarayının restore edilerek sanat merkezine dönüştürülmesiyle Kent Arşivi, Kütüphane, Sanat Galerileri, Yetişkin Sanat Atölyeleri, Çok Amaçlı Salonlar, Çocuk Sanat Merkezi ve Sanat Restoran gibi birimlerde birçok kültürel ve sanatsal etkinliği düzenleyen Gaziantep Sanat Merkezi, bu kez “Aile İçi İletişim” adlı söyleşiye ev sahipliği yaptı.

Aileleri bir araya getiren seminer hakkında bilgiler veren Psikolog Münire Polat, “Çocuklukta ayna, anne babadır” sözünden yola çıkarak böyle bir eğitim vermeye karar verdiğini söyledi.

ANNELERLE ANKET ÇALIŞMASI YAPILACAK
Polat, “Doğru biçimde çocuk yetiştirmenin ebeveynlerin kendini tanımasından, çocuklarını tanımaya ve ihtiyaçlarının ne olduğunu saptamaya yönelik düzenlenen eğitimde, 20 kişilik anne yer aldı. Ayda bir kere ortalama 2 saatlik oturumlarda ebeveynlerin önce kendini tanımasını hedefleyen anketler yapılarak, değerlendirmelerin ardından, varsa yanlış tutumlar belirlenerek düzeltilmesini hedefliyorum.

AİLE ANLAYIŞI SAĞLAMLAŞACAK
Ayrıca aile ilişkilerinde iletişimi güçlendirmeyi desteklediğim ve problem çözme becerisini güçlendirmeye çalıştığım toplamda 3 oturumda gerçekleşecek bu çalışma ile toplumun en küçük yapı taşı olan aile anlayışını sağlamlaştırmak ve bağları kuvvetlendirmek amacı gütmekteyim. Hedeflenen çalışmada ebeveynler, kendi anne babalık tutumlarını değerlendirecekler ve farkındalık kazanacaklar. Çocuklarını tanıyarak çocukların duygusal ihtiyaçlarını fark edecekler.

MUTLU ÇOCUK, ANNE VE BABA…
Anne babalık tutumlarında varsa değişmesi gereken davranışları değiştirebilmek için destek alacaklar. Değişiklikleri hayata geçirebilmek için yeterli düzeyde pratik yapma imkanı sağlanacak. Evde uygulanması istenen pratiklerin nasıl uygulandığına dair grup paylaşımı yapılarak geribildirim verilecektir. Mutlu çocuk olabilmek için mutlu anne baba olmanın önemi ve nasıl mutlu bireyler olabiliriz paylaşımı ile mutlu bir toplum oluşturmanın temelleri atılacaktır.” 

Söyleşide, ebeveynlerin kendini ve çocuklarını tanıması, çocuklarının duygularını anlaması ve kendi tutumlarıyla ilgili farkındalık kazanması amaçlanacak, böylece aile içerisindeki iletişim ve aile bağlarının güçlendirilmesi hedeflenecek. Toplam üç oturumda tamamlanacak olan “Aile İçi İletişim” adlı söyleşilerin, ikinci oturumu 14 Aralık 2017’de, üçüncü oturumu ise 11 Ocak 2018’de düzenlenecek. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar