25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.4809
EURO34.9873
ALTIN2436.1

Başkanı Nazlıoğlu: Teşvik Kanunu uzatılmazsa işsizlik artar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkanı Nazlıoğlu: Teşvik Kanunu uzatılmazsa işsizlik artar
Abone ol
Yozgat Aktif ve Sanayici İşadamları Derneği (YASİAD) Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, bugün sona erecek 5084 sayılı Teşvik Kanunu'nun uzatılmaması halinde ilde işsizliğin artacağını söyledi.        Başkan...
Yozgat Aktif ve Sanayici İşadamları Derneği (YASİAD) Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, bugün sona erecek 5084 sayılı Teşvik Kanunu'nun uzatılmaması halinde ilde işsizliğin artacağını söyledi.

        Başkan Nazlıoğlu, yaptığı açıklamada, Yozgat'ın Teşvik Kanunu kapsamında yer alan 49 ilden birisi olduğunu belirterek, ilde faaliyetini sürdüren işverenlerin tek isteğinin Teşvik Yasası'nın uzatılması gerektiği yönünde olduğunu vurguladı. Başkan Nazlıoğlu, "Teşvik Kanunu'nun amacı iller arası gelişmişlik farkını en aza indirmek işsizlik oranını düşürmek ve ilin ülke ekonomisine olan katkısını artırmaktır. Bugün sona erecek olması ilimizdeki birçok işletmeleri sıkıntıya sokacaktır. Özelikle büyük firmalar teşvik yasasının sona ermesinden dolayı başka illere gidecek ve faaliyetini oralarda sürdürmek zorunda kalacaktır. Bu da ilimizdeki işsizlik sayısının artmasına neden olacaktır." dedi.

        Teşvik Kanunu'ndan Yozgat’ın istenilen derecede yararlanamadığını ifade eden Başkan Nazlıoğlu, şunları dile getirdi: "Dünya ülkeleri hala ekonomik krizin etkisinden kurtulmanın yollarını arıyor. Bu ülkelerde yaşanan ekonomik daralma sebebiyle meydana gelen ekonomik krizden ülkemiz ve ülkemiz genelinde faaliyet gösteren işletmeler de olumsuz olarak etkilenmiştir. Organize sanayi bölgemizde üretim yapan firmaların gözü kulağı teşvik yasasının uzatılması yönünde karar alınmasını bekliyor. Eğer ki devletimiz, hükümet yetkilileri bugün itibariyle uygulamadan kaldırılacak olan 5084 sayılı Teşvik Kanunu'nu uzatmamaları halinde birçok işletme sıkıntıya düşecektir. Teşvikten yararlanarak ayakta kalan sektörler bu kanunun uygulamadan kaldırılmasıyla tasarruf etme yoluna gidecektir. Bu da birçok işletmenin işçi çıkartması ve pek çoğununda kapanma noktasına gelmesi demektir. Bu gibi durumların olmaması ve yaşanmaması için 5084 sayılı Teşvik Kanunu'nun uygulama süresinin uzatılması gerekir."

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar