19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3423
EURO35.1122
ALTIN2241.3

Üniversiteliler Çince’ye yöneliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversiteliler Çince’ye yöneliyor
Abone ol
Gelişen dünyada İngilizce'nin tek başına yeterli olmadığı birçok sektör bulunuyor.

Gelişen dünyada İngilizce'nin tek başına yeterli olmadığı birçok sektör bulunuyor.

Kariyerinde başarılı bir noktaya ulaşmak isteyen üniversiteli gençler ise İngilizcenin tek başına yeterli olmadığı bu dünyada alternatif yabancı dillere yönelmiş durumdalar. Bu dillerin başında Çince geliyor.

Konuyla ilgili Türk Çin Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karslı dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Çin’in Amerika, Rusya, İngiltere ve Avrupa Birliğinin diğer ülkelerinin arasındaki siyasal ilişkinin Türkiye ile ilgili bağlantılı konuları son dönemlerde oldukça fazla. Gerek Ticaret gerekse savunma sanayisi gibi birçok alanda ikili ilişkiler tek başına yeterli olmuyor. Diğer bir deyişle dünya küçülüyor. Kariyerinde başarılı bir noktayı yakalamak isteyen üniversiteli gençler ise İngilizcenin tek başına yeterli olmadığı bu dünyada alternatif yabancı dillere yönelmiş durumdalar. Bu dillerin başında Çince geliyor. Konuyla ilgili Türk-Çin Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Karslı dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu:

Kariyerin yolu Çince’den geçiyor

İngilizce öğrenilmesi gereken en önemli yabancı dil konumunda ancak tek başına kariyer açısından yeterli değil. Çin'in Kuşak ve Yol projesi ve mevcut yükseliş trendi dikkate alındığında üniversiteli gençlerin Çince’ye yönelmesini son derece normal karşılıyoruz. Çok sayıda Çinli ve Türk şirket Çince bilen personel ihtiyacını karşılayabilmek için kurumumuza ücretli bir şekilde personelini gönderip eğitim aldırıyorlar. Devlet kurumları dahi Çince bilen personel ihtiyacını karşılayabilmek için hizmet içi eğitimler düzenlememizi talep ediyor. Personelin Çince eğitimlerinin bir kısmını da Çin'de devam etmesini talep ediyorlar.

“Çince kurs aldığımı bilenler iş teklif ediyor”

Marmara Üniversitesi öğrencisi İsmail Kural: “Çince eğitim almaya başladığım günden beri görüştüğüm firmalar stajlarını kendi kurumlarında yapmam ve bitişinde tam zamanlı olarak çalışmam konusunda tekliflerde bulunmaya başladılar. Üniversiteli arkadaşlarıma tavsiyem kendi branşları yanında mutlaka Çince öğrenmeye başlamalarıdır. Çince’nin de diğer diller gibi en önemli ihtiyacı süreklilik arz etmesi olduğu için ciddi bir kurumda başlanacak olan Çince eğitim kariyer anlamında tahmininizin çok üzerinde güzel sonuçlar verecektir.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar