19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3381
EURO35.1812
ALTIN2241.4

Ortaokul öğrencilerine algoritma ve kodlama eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ortaokul öğrencilerine algoritma ve kodlama eğitimi
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) kulüplerinden Institue of Electrical and Electronics Engineering (IEEE) Öğrenci Kulübü, Sosyal Sorumluluk Projeleri (SSP) kapsamında Merkez Mustafa Özden Ortaokulu'nda öğrencilere temel algoritma ve kodlama eğitimi verdi.

OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi (OKÜ) kulüplerinden Institue of Electrical and Electronics Engineering (IEEE) Öğrenci Kulübü, Sosyal Sorumluluk Projeleri (SSP) kapsamında Merkez Mustafa Özden Ortaokulu'nda öğrencilere temel algoritma ve kodlamaeğitimi verdi.

Daha önce Cumhurbaşkanlığı Sosyal Medya DanışmanıBuğra Ayan'ın öncülüğünde başlatılan 'Tebeşir Hareketi' kapsamında 8 üniversite öğrencisi, 'Hour of Code' etkinliği ile Mustafa Özden Ortaokulu'ndaki 28  öğrenciye temel algoritma ve kodlama sisteminin eğitimini verdi.

OKÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Alperen Şişecioğlu, "IEEE öğrencileri olarak kent genelinde yıl boyunca ihtiyacı olan ve internet üzerinden başvuran okulların öğrencilerine proje kapsamında eğitim veriyoruz.

Son olarak Mustafa Özden Ortaokulu’ndan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Öznur Gökşen Dinç bizlere ulaştı.

Okulda bilgisayar laboratuvarı olmamasına rağmen ekip arkadaşlarımızla öğrenci kardeşlerimize temel algoritma ve kodlama eğitimini verdik.

Eğitim sonunda etkinliğe katılan öğrencilere katılım sertifikalarını vererek onların dijital dünyaya adım atmalarını sağladık." dedi.

İnsan hayatında önemli bir yer tutan ve teknolojiyle birlikte geliştirilmesinin kaçınılmaz olduğu bu gerçekten yola çıkarak kodlama eğitiminin küçük yaşlardan itibaren çocuklara verilmesi gerektiğini ifade eden Mustafa Özden Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Öznur Gökşen Dinç ise şöyle dedi: "Bu etkinliği öğrencilerimizi küçük yaştan itibaren kodlamaya alıştırmak ve onlara kod yazmayı aşılamak için düzenledik.

Kodlamanın öğrenilmesiyle, bilgisayarda kendi yazılım, uygulama ve web sitesi yapmak mümkün olabiliyor.

Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Okul Müdürümüz Bünyamin Dağ olmak üzere kulübe bu imkânı tanıyan ve aramızda olmalarına vesile olan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’e teşekkür ediyorum"
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar