26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5324
EURO34.9561
ALTIN2439.6

OKÜ’lü öğrencilerin otomobillerine teşvik ödülü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’lü öğrencilerin otomobillerine teşvik ödülü
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan Elektromobil Hunter ile Hidromobil Ekarte’ye tanıtım ve yaygınlaştırma teşvik ödülü verildi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan Elektromobil Hunter ile Hidromobil Ekarte’ye tanıtım ve yaygınlaştırma teşvik ödülü verildi.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 'Efficiency Challenge elektrikli araç yarışları Kocaeli Körfez yarış pistinde yapıldı. 

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öğrencileri tarafından oluşturulan AIRES Kulübü de, tasarladıkları EKARTE ve HUNTER araçlarıyla dereceye girmek için mücadele etti.



120 Üniversite arasından hem Hidromobil hem de elektromobile kategorisinde yarışlara başvuran OKÜ, yapılan teknik kontroller sonrasında 28'i elektromobil, 5'i Hidromobil kategorisinde olmak üzere 33 araç arasında yer almayı başardı.

OKÜ, IARES Kulübü öğrencilerince ortaya çıkartılan HUNTER ve EKARTE, 15'incisi düzenlenen ‘TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda da dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

 Elektromobil ve Hidromobil kategorisinde dereceye giremeyen HUNTER ve EKARTE, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) tTanıtım ve yaygınlaştırma teşvik ödülüne layık görüldü.
 
OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç da Körfez Yarış Pisti'ndeki final yarışlarında OKÜ AIRES Kulübü’nün yanında oldu. 

Yarışı başından sonuna kadar izleyen OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “OKÜ AIRES Kulübü’nün özverili çalışmaları sonucunda Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşvik ödülüne layık görülmek bizler için memnuniyet verici.

Görüyoruz ki yarışmada araçlarımız HUNTER ve EKARTE ile yine gönüllerde yer aldık.

Bu aşamaya kadar emekleri olan başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar