19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6006
EURO34.8371
ALTIN2495.4

OKÜ’de 7.’nci Fakülte kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de 7.’nci Fakülte kuruldu
Abone ol

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde 7. Fakülte olarak  Sağlık Bilimleri Fakültesi kuruldu.

OKÜ’de yeni bir Fakültenin daha kurulması ile ilgili olarak bir açıklama yapan

Ak Parti Osmaniye Milletvekiliİsmail Kaya, “ Bizler bir taraftan üniversitemize yeni fakülteler, yeni bölümler kazandırarak, bir taraftan da öğrenci sayımızın artmasını hedeflemekteyiz.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin gelişmesi ve ilerlemesi üniversitenin şehre olan katkısının daha da artırılması hususunda çalışmalarımıza hızlı bir şekilde devam ediyoruz.

Üniversitemize kazandırdığımız Sağlık Bilimleri Fakültesinin mutluluğunu yaşamaktayım. Üniversitemiz, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile şehre olan katkısını artırmasının yanı sıra Çukurova bölgesindeki üniversiteler arasında konumunu da güçlendirmiş olacak. Sağlık Bilimleri Fakültesi üniversitemizin gücünü artıracaktır.

Ülkemizde devlet ve özel sektör tarafından önemli ölçüde sağlık yatırımları yapılmaktadır. Sağlık alanında ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağı günden güne artmaktadır. Hedeflerimiz doğrultusunda 2023 yılına kadar bu ihtiyacın daha da artacağını öngörmekteyim. Üniversitemiz nezdinde kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi nitelikli personel, sağlık çalışanı, insan kaynağı yetiştirme konusunda katkılar sunacaktır.

Açılmış olan fakülte bünyesinde hemşirelik, ebelik, sağlık yönetimi, beslenme ve diyetetik, fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümleri olacaktır. Fakültemizde sadece geleceğimizin teminatı, umudumuz olan gençlerimizi yetiştirmekle kalmayıp, araştırma ve geliştirme faaliyetleriyle de önemli çalışmalara imza atmayı hedeflemekteyiz. Aynı zamanda Tıp Fakültesi ve Eğitim Araştırma Hastanelerinin önünü açacağını düşünmekteyim.

Sağlık Bilimleri Fakültesinin açılmasında desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan,  YÖK Başkanımız Sayın M.A Yekta Saraç ve YÖK Yönetim Kurulu üyelerine, Sayın Valimiz, Ömer Faruk Coşkun’a, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Murat Türk’e emeği geçen herkese müteşekkirim. Sağlık Bilimleri Fakültemiz üniversitemize, Osmaniye’mize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar