19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3379
EURO35.2197
ALTIN2247.4

OKÜ Rektörü Türk, Kilis’te

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ Rektörü Türk, Kilis’te
Abone ol

OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi (OKÜ) RektörüProf. Dr. Murat Türk, “Zeytindalı harekatına” destek vermek amacı ile Kilis’e gitti.

Daha önce Osmaniye'de yapılması planlanan ama Zeytin Dalı Harekâtı’na destek amacıyla ortak kararla Kilis’e alınan ve OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ile birlikte 12 Üniversite Rektörünün katılımıyla gerçekleşen Rektörler Toplantısında konuşan Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, 7 Aralık Üniversitesi Uygulama Oteli'nde düzenlenen değerlendirme toplantısının açılışında, Türkiye'nin önemli üniversitelerinin rektörlerinin Kilis'te toplanmasının önemine işaret etti.

Türkiye'nin hak mücadelesinin var olduğu günden beri sürdürdüğünü anlatan Tekinarslan, içinde bulunulan dönemin Türkiye'nin nefsi müdafaa hakkından ibaret olduğunu vurguladı.

Halkının ve topraklarının güvenliğini sağlamak isteyen Türkiye'nin bu harekâtı başlattığını aktaran Tekinarslan, "Her ne olursa olsun devlet olmak, tehditleri bertaraf etmeyi gerektirir. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Kilis Belediye BaşkanıHasan Kara da harekât öncesinde ve sonrasında ilde yaşanan gelişmelerle ilgili halkın yaptığı fedakârlıkları anlattı. Kilis'in şu günlerde çok büyük bir tarih yazdığını dile getiren Kara, şöyle konuştu: "Bugün buradaki hocalarımız, tarihe tanıklık ediyor.

Tüm Türkiye'ye 'Zeytin Dalı Harekâtı’na tanıklık etmek istiyorsanız Kilis'e gelin' diye sesleniyorum. Kilis'te yaşamı görün, insanlarımızın birlikte ve nasıl ayakta durduğunu görün. Çocuklarınıza terör örgütlerine ve arkasında aynı Çanakkale Savaşı'nda olduğu gibi 72 düvele karşı nasıl mücadele edildiğini anlatın diyorum."dedi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ise daha önce Osmaniye’de yapılması planlanan toplantının Afrin’deki gelişmeler nedeniyle Kilis’e alındığını söyledi. 

Rektörler Toplantısında kısa bir konuşma gerçekleştiren OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “Bu güzel etkinlik Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde yapılacakken ortak karar ile Zeytin Dalı Harekâtı’na destek olmak için Ensar Şehir Kilis’e aldık. ‘Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez’ diyerek Mehmet Akif Ersoy’a atıfta bulundu. Toplantıya katılan 12 Üniversitenin il isimlerini okuyup, biz birlikte Zeytin Dalı Harekâtı’nın yanındayız. Şehitler şehri Osmaniye’den Ensar Şehir Kilis’e selam getirdim” diyerek konuşmasını tamamladı.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar