24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5878
EURO34.9391
ALTIN2429.1

"Öğretmenlere performans değerlendirmesi' uygulaması kaygı vericidir"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Öğretmenlere performans değerlendirmesi' uygulaması kaygı vericidir"
Abone ol
Eğitim ve Bilim İş görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Osmaniye İl Başkanı Seyit Demir, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan "Öğretmen Performans Değerlendirme Modülü" uygulamasının kaygı verici olduğunu söyledi.
Eğitim ve Bilim İş görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Osmaniye İl Başkanı Seyit Demir, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan "Öğretmen Performans Değerlendirme Modülü" uygulamasının kaygı verici olduğunu söyledi.

Elektronik ortam üzerinden, görev yapan çalışan öğretmenleri, okul müdürlerinin yetkili olduğu bir ortamda 50 soruluk bir değerlendirme ye tabi tutmaya başladığını kaydeden Demir, "29 Haziran'a kadar sürecek olan bu uygulama da okul müdürleri sorulan sorulara, 'bazen, sıklıkla, her zaman' şeklinde cevaplar ile puanlar verecekler. Daha sonra her öğretmen kendi notunu görecek ve bu notun yazılı olduğu formu imzalayarak dosyasına koyacak. Tamda bu noktada sendikamız EĞİTİM İŞ olarak konuyu detaylı bir inceleme ile değerlendirmeye aldık ve gördük ki bu uygulamanın bilimsel, nesnel ve pozitif sonuçları olmayacağı, aksine personeller arasında oldukça fazla soruna neden olacağı kanaatine vardık." dedi.

ÖĞRETMENLERİ ÖĞRENCİLERİNE SORUN

EĞİTİM -İŞ Sendikası olarak  konuyu öncelikle yargıya taşıdıklarını aktaran Başkan Demir şöyle devam etti: "Yargıdan gelecek olan karar göre de uygulamanın geçerliliği hakkında bir sonuca varacağız. Ancak her duruma karşın hazırladığımız itiraz dilekçesi ile öğretmenlerimizi güvence altına almaya çalışıyoruz. Bildiğiniz üzere 4+4+4 sistemi tüm yurtta okulların dönüşümü şeklinde bir kargaşaya, kaosa neden olmuştur. Bu dönüşüm sonrası okulların öğretmenleri değiştiği gibi, MEB sınavsız müdür atamalarını da bu süreçte tamamlamıştır. Yaşanan bu gelişmeler ışığında şunu söylemekte fayda var, okullarına yeni gelen öğretmenler ve müdürler birbirlerini henüz yeni tanıma sürecindeyken böylesi bir değerlendirmenin yapılmaya başlanması şahsım adına, sendikam adına kaygı vericidir. Ayrıca bu değerlendirmeden okul müdürlerinin muaf tutulması onların öğretmen olmadıkları anlamına mı gelmektedir? 4 yıllık görev süresi biten müdürler tekrar öğretmenliğe dönecekler ve o zaman onlarda mı birileri tarafından değerlendirilecekler? Konuyu yakıdan takip etmekteyim ve sizlere tavsiyem bu konuda size değerlendirme sonrası haksızlık yapıldığını, düşük not verildiğini düşünüyorsanız temmuz ayı sonuna kadar mutlaka bir itiraz dilekçesi ile kurum müdürünüze başvuruda bulununuz. ''Unutmayınız ki hakkınızı en iyi kendiniz savunursunuz'' Öğretmenin performansını ölçmek mi istiyorsunuz sayın MEB, Performans ölçer müdürler icat etmek yerine lütfen öğrencisine sorunuz ve dönüp bakınız, bu kutsal mesleğin şartlarına ,her okulda her şehirde, her yerde aynı mı?"


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar