20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Minikler ilk kez okulla tanıştılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Minikler ilk kez okulla tanıştılar
Abone ol
2019-2020 eğitim-öğretim yılı, 5-6 Eylül okula uyum haftası kapsamında İlkokul birinci sınıf  öğrencileri ile okul öncesi eğitimi alacak olan çocuklar okulları ile buluştu.

2019-2020eğitim öğretim yılı, 5-6 Eylül okula uyum haftası kapsamında İlkokul birinci sınıf  öğrencileri ile okul öncesi eğitimi alacak olan çocuklar okulları ile buluştu.

Osmaniye merkez Vali İsmail Fırat İlkokulunda gerçekleştirilen programa İl Milli Eğitim Müdürü  Aydın Albak ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hacı Ahmet Kavun da yer aldı.

Okulda uyum eğitimine katılan bütün şubeleri ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, minik öğrencilerin heyecanına ortak oldu.



Düzenlenen program Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Çocuk Bakım ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Celil Atasever'in; öğrenci velilere yönelik gerçekleştirmiş olduğu; "Çocuğun Eğitiminde Ailenin Rolü" başlıklı konferansla başladı.

Konferansta ailenin çocuğuna olan ilgi ve desteğinin ölçüsü; çocuğun sağlığı, eğitimi, başarısı, aile hayatı ve toplumla olan ilişkilerinde ailenin rolü gibi birçok önemli başlıklarla bilgilendirici sunum gerçekleştirildi.

Çocukların okula iyi bir başlangıç yapabilmeleri için uygulanan ''uyum programı'' çerçevesinde minikler, heyecanla okula ilk adımlarını atarken minik öğrencilerin heyecanının yanı sıra öğrenci velilerin ve öğretmenlerin de heyecanı vardı.

Uyum Haftası kapsamında düzenlenen program folklor gösterisiyle devam ederken, uçan balonları hava bırakırken yaşadıkları heyecan gözlerinden okunuyordu.

Öğr.Gör.Celil Atasever'in öğrencilerle okul bahçesindeki aktivitelerine bizzat eşlik eden İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak; Bakanlığın minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla uygulamaya koyduğu uyum programı kapsamının önemine değinerek, okulöncesi çocukları ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin okula uyumlarının sağlanması, okul kaygısının giderilmesi, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme ortamını tanıması ve sevmesi, okul kurallarını öğrenmesi ve okula verimli bir başlangıç yapması hususunda önem arz ettiğini ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak; "Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve bütün eğitim ailesine başarılar dileyerek, eğitim-öğretimin öncelikle şehrimize, ülkemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. " dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar