23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5922
EURO34.8255
ALTIN2421.7

Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet içi Eğitim Programı başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet içi Eğitim Programı başladı
Abone ol
Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet içi Eğitim Programı Korkut Ata Üniversitesi'nde başladı.
Osmaniye Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet içi Eğitim Programı Korkut Ata Üniversitesi'nde başladı.

Mesleki ve teknik eğitim okullarının nitelikli iş gücü yetiştirebilmeleri ve kalitesinin artması, öğretmenlerin yeni teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeleri amacıyla,  İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca tarafından imzalanan Hizmet içi Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda Makine, Elektrik ve Elektronik Bölümü öğretmenleri için eğitim programı düzenlendi.

Eğitim programında bilgisayar destekli tasarım ve bilgisayar destekli üretim ile otomasyon ve programlanabilir mantık denetleyicilerinin kullanımı ve programlanması hakkında bilgiler öğretmenlere Öğretim Görevlisi Ersin Ünal, Yrd. Doç. Dr. Halil Erol ve Yrd. Doç. Dr. Zehan Kesilmiş tarafından 5 gün süreyle verilecek.

Programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, OKÜ ve Meslek Lisesi teknik öğretmenlerinin eğitimleri ve eğitimde kullanacakları yöntemlerle ilgili programı düzenlediklerini ifade etti. Ramazan Çelik, "Bir ülkenin geleceği o ülkenin ürettikleri ile sınırlıdır, ürettikleri kadardır.  Bugün sanayimizde çalışan teknik elemanlarımız, çıraklarımız, ustalarımız ve mühendislerimizin kalitesi bizim ürettiğimiz ürünlerin kalitesini belirlemektedir. Bu da dünyada ülkemizin yerini belirlemektedir. Gelişen dünyada yeniliklere ayak uydurmak, çağın gerekleriyle yenilenmek, donanmak bu donanımlarımızı da öğrencilerimize aktarmak için her yıl çeşitli sebeplerle kendimizi yenilememiz gerekiyor.  Bu bağlamda da bu eğitim programımızı üniversitemizde düzenliyoruz. Bu eğitimin düzenlenmesinde başta Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Büyükalaca olmak üzere üniversitemizin öğretim elemanlarına teşekkür ediyorum." dedi.

Düzenlenen eğitim seminerinin üniversite ile öğretmenler arasında bir köprü kuracağı için mutlu olduğunu ifade eden OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca da, "Mesleki eğitim lise düzeyinde bir eğitimle kalmayıp üniversitemizdeki eğitimle devam ediyor. Bunu bir bütün olarak düşünmeliyiz. Bu süreç meslek liseleri ile başlıyor ve daha sonrasında üniversiteler ile devam ediyor. Karşılıklı iki tarafında birbirinden bir şeyler öğreneceğini düşünüyoruz. Çağın en büyük potansiyelinin gençler olduğunu biliyoruz. Gençlerimizi iyi eğiterek çağın donanımlarına uygun olarak yetiştirebilmeliyiz. İki taraf zincirin birer halkasını oluşturuyor. Bu türlü eğitim seminerlerinin içeriğinden çok, bir araya gelerek birbirimizi tanımamıza ve ileriye doğru işbirliğine vesile olduğu için önemli olduğunu düşünüyorum." dedi. OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca konuşmasını üniversitenin geldiği son noktayı anlatarak noktaladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar