23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.6029
EURO34.7766
ALTIN2409.9

Karne sonrası Velilere öneriler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karne sonrası Velilere öneriler
Abone ol
Öğrencilerin karnelerini alarak tatile girmelerinin ardından öğrenci velilerinin tutum ve davranışları konusunda öneri ve uyarılarda bulunuldu.
Öğrencilerin karnelerini alarak tatile girmelerinin ardından öğrenci velilerinin tutum ve davranışları konusunda öneri ve uyarılarda bulunuldu.

Osmaniye Eğitim-İş sendikası Şube Başkanı Seyit Demir, Cuma günü tüm yuttta olduğu gibi Osmaniye’de de eş zamanlı olarak okulların karne dağıtımı sonrası Yaz tatiline girmeleri nedeniyle, karne günü ve sonrasında velilerin bazı olumsuzluklarına dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Osmaniye Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Seyit  Demir, Kendisininde bir eğitimci olması sebebi ile yılların verdiği tecrübeler sonrasında karne günü karşılaşılabilecek sorunların  yaklaşık dokuz ay eğitim gören öğrencinin karnesindeki düşük not sonrasında Anne  ve Babanın desteğini bekler iken tepkisiyle karşılaşmasına dikkat çekti.

Demir yaptığı yazılı açıklamada: “Çocuklarımız biz anne ve babalardan alacakları destek ile eksik ve hatalarını en doğru en kısa sürede tamamlar ve düzeltirler.Yurdumuzun bir çok bölgesinden karne günü talihsiz ve acı haberlerden dolayı üzüntü yaşamaktayız.
 
Velilerimiz Karne günü kısaca aşağıda belirteceğim 5 maddeyi uygulamaya çalışınız emin olun pişman olmayacaksınız.

Okula çocuğunuz ile birlikte gidiniz. Çocuğunuz karnesini aldığında (notları  iyi ve ya kötü olsun) ona sarılıp kutlayın. Karnesinde güzel olan notlarından bahsedin kötü notları var ise '' sana güveniyorum daha çok çalışıp önümüzdeki yıl daha iyi yapacaksın '' diye destek çıkınız. Asla çocuğunuzu kendi yaşınızda görmeyiniz ve onu kalabalık içerisinde asla rencide etmeyiniz. Çüki o gün çok önemli ve özel bir gün onlar için .Bu sadece yılda bir kez yaşanan bir gün unutmayınız. Çocuğunuz karnesini aldığında onun göreceği şekilde öğretmeni ne teşekkür ediniz. Bu çocuğunuzu çok mutlu edecektir.
Velilerimiz bunları lütfen yapmaya çalışınız çünkü unutmayalım ki çocuklarımız bizlerin geleceğidir,İnsan kendi geleceğini yok etmek istemez.

Çocuklarımız bizler için çok değerlidirler ve onlara bu değerlerini hissettiriniz. Öyle ki yaz tatilinde çocuklarınıza yeteri kadar öz beceri zamanı veriniz ve onları istemedikleri bir takım sosyal faaliyetlere ( Resim, spor okulu, yüzme, Müzik aleti çalma ...vb) sırf kurs alsın diye, sırf biz anne babalar istediği için göndermeyiniz faydadan çok zarara uğratırsınız.Çocuklarınızın bir yaş daha büyüdüğünü istek ve beklentilerinin değiştiğini unutmayınız .

En önemlisi eğer çocuğunuza yıl sonunda bir hediye almaya söz verdiyseniz mutlaka alınız bu hediyenin ne olduğu değil ona verdiğiniz sözü tutmanız açısından kesinlikle yapmanız gereken bir durumdur.
Tüm öğrencilerimizin Eğitim Öğretim yılını en içten dileklerimle kutlarım, İyi tatiller dileklerimi iletiyorum saygı ve sevgilerimle”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar