28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4

Işık Üniversitesi’ndeki Kızlar Işık Saçtı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Işık Üniversitesi’ndeki Kızlar Işık Saçtı
Abone ol
Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Üniversitesi, 2018 - 2019 eğitim - öğretim yılı mezunlarını, İstanbul Maslak’taki Volkswagen Arena’da gerçekleştirilen 20’nci mezuniyet töreniyle iş ve kariyer yaşamlarına uğurladı.

Feyziye Mektepleri Vakfı (FMV) Işık Üniversitesi, 2018 - 2019eğitim - öğretimyılımezunlarını, İstanbulMaslak’taki Volkswagen Arena’da gerçekleştirilen 20’nci mezuniyet töreniyle iş ve kariyer yaşamlarına uğurladı.

Bu yıl ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarından toplam 1.387 öğrencinin mezuniyet coşkusu yaşadığı törende konuşan Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat A. Hüsnü Güreli, “Bu seneki sloganımızı ‘Işık Üniversitesi’nde kızlar ışık saçıyor’ şeklinde tanımlayabiliriz. Lisans programlarından mezun olanların yüzde 55’i kız öğrencilerimizden oluşuyor, yüzde 45’i ise erkek” dedi.

Renkli görüntülere sahne olan mezuniyet törenine; Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Akın Süel ve Vakıf Yöneticileri ile Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Avukat A. Hüsnü Güreli, Mütevelli Heyeti Başkan Vekilleri Mimar Kâmil Özkartal ve Necdet Şenkal ile Mütevelli Heyeti Üyeleri de katılarak Işık Üniversitesi mezunlarının coşkusuna eşlik etti.

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Solak, Genel Sekreter Vekili Dr. Öğretim Üyesi Levent İncedere, dekanlar, bölüm başkanlarıyla üniversite öğretim üyelerinin de hazır bulunduğu ve NTV Spor Müdürü Nebil Evren’in sunuculuğunu yaptığı törene, öğrenci ailelerinden oluşan 4 bine yakın davetli katıldı.

Işık Üniversitesi, 20’nci mezuniyet töreninde mezun olan öğrencileri için birbirinden özel ve anlamlı sürprizler de hazırladı. Işık Üniversitesi, TEMA işbirliği ile Kahramanmaraş’ta mezunlar için oluşturulan hatıra ormanına her mezun öğrenci için bir fidan dikti. Dikilen fidanların sertifikaları ise, Işık Üniversitesi Kariyer ve Mezunlar Ofisi’nin Volkswagen Arena fuaye alanında açtığı stantta öğrencilere teslim edildi. Ayrıca bu yıl mezun olan tüm öğrencilerin Işık Üniversitesi Mezunlar Derneği’ne ilk kayıt aidatları da Işık Üniversitesi tarafından karşılandı.

“Hizmetimiz 82 Milyon İçin”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Işık Üniversitesi 20’nci Mezuniyet töreninin açılış konuşması; Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş tarafından gerçekleştirildi. Işık Üniversitesi’nin 23 yılı geride bıraktığını hatırlatan Rektör Cemal İbiş, “1996 yılında üniversitemiz kurulduğunda 3 fakülte vardı. Bugün ise 5 fakülte, 2 enstitü ve meslek yüksekokulu, teknoloji transfer ofisi ve merkezlerimiz var. Hizmetimiz 82 milyon Türk halkı ve tabi dünya için. Daha yapacak çok işimiz olduğunun bilincindeyiz. Ve severek, isteyerek yapacağız. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün izinden yürüyen üniversitemiz, bundan böyle de ülkemizin dünyaya açılan aydınlık yüzü olmaya devam edecektir. Bugün mezun ettiğimiz öğrencilerimizin, 1885 yılından bugüne akan ışığı; geleceğe onurla ve gururla taşıyacağından, bundan sonraki yaşamlarında ülkemizde ve dünyada üniversitemizi başarıyla temsil edeceğinden eminim. Mezun tüm öğrencilerimizi bir kez daha kutluyorum” dedi.

“Işık Üniversitesi’nin Kızları Işık Saçtı”

Rektör Cemal İbiş'in ardından mezunlara ve konuklara hitap eden Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Av. A. Hüsnü Güreli, “Bu seneki sloganı ‘Işık Üniversitesi’nde kızlar ışık saçıyor’ şeklinde tanımlayabiliriz. Zira bizleri gerçekten çok gururlandıran bir tabloyla karşılaştık. Bin 387 mezunumuz var. Ön lisans programlarında mezun olan kızlarımızın oranı yüzde 65, erkeklerimizin ise yüzde 35. Lisans programlarından mezun olanların yine yüzde 55’i kız öğrencilerimizden oluşuyor, yüzde 45’i ise erkek. Gelişen Türkiye Cumhuriyeti’nde, ilerleyen ekonomimizde çok önemli insanları yine anneler, kızlar, yine kadınlar yetiştirecek. Dolayısıyla bu bizim için çok önemli bir sene oldu” diye konuştu.

“Sahibimiz 82 milyon Türk vatandaşı”

“Işık Üniversitesi’yle her zaman herkes gurur duyuyor” diyen Mütevelli Heyeti Başkanı Güreli, “Çünkü üniversitemizin sahibi 82 milyon Türk vatandaşı. Arkasında ne bir sermaye grubu, ne bir aile ne de hakim bir ortak var. Tamamen Türkiye’ye ait, 133 yıllık Feyziye Mektepleri Vakfı’nın kurduğu bir üniversite. Bu bakımdan üniversitemizi çok özenli bir şekilde idare etmek için elimizden gelen hassasiyeti gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Özgür düşünmeyi öğretiyoruz”

Törende konuşan Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Akın Süel ise, “Işık adını Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten alan Feyziye Mektepleri Vakfı olarak, bu sorumluluğun bilinciyle öğrencilerimize özgür düşünmeyi, farklılıkları zenginlik olarak görmeyi ve bilginin gücüne önem vermeyi öğrettik. Öğretmeye de devam ediyoruz. Mezunlarımızın yetişmelerinde en büyük fedakârlıkları yapan ve yapmaya devam eden aileleri de kutluyor böyle mutlulukları daima yaşamalarını diliyorum” dedi.

Cübbe giyen doktoralılar akademisyenlerin arasına katıldı

Konuşmaların ardından fakülte birincilerine ödüllerinin takdimiyle devam eden mezuniyet töreninde, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktoralarını tamamlayanlar için cübbe töreni düzenlendi. Cübbelerini giyen doktora mezunları sahnedeki akademisyenlerin arasında yerini aldı.

Yeminden sonra kepler havaya

Doktora töreninin ardından sırayla sahneye gelerek diploma ve ödüllerini alan Işık Üniversitesi mezunları, Işık Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Solak’ın ettirdiği mezuniyet yemininin ardından törenin en heyecanlı bölümünde Prof. Dr. Ercan Solak’ın geri sayımıyla keplerini havaya fırlatarak öğrencilik yıllarını coşkulu bir şekilde sonlandırdı. Tören sonrasında aileler, tören alanının hemen yanındaki kokteyl alanında çocuklarıyla buluştu ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar