20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

“Geçmişten günümüze tarım ve işletmeciliği”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Geçmişten günümüze tarım ve işletmeciliği”
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) İİBF günleri kapsamında “geçmişten günümüze tarım ve tarım işletmeciliği” programı düzenledi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ( OKÜ ) İİBF günleri kapsamında “geçmişten günümüze tarım ve tarım işletmeciliği” programı düzenledi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından ‘ İİBF Günleri ’ kapsamında İİBF Amfi 1’de “Geçmişten Günümüze Tarım ve Tarım İşletmeciliği” başlıklı program düzenledi.

Düzenlenen programa İİBF Dekanı Prof. Dr. Zeynep Türk’ün katılımının yanı sıra İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Bülent Öz, Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nermin Bahşi, İİBF ve Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.



Adana Çiftçiler Birliği Başkanı ve  Doğru Çiftlik İşletmesinin sahibi Murat Doğru, “Bugün hayatımızdan teknoloji de dahil olmak üzere diğer bütün sektörleri çıkartsak da yaşamımızı sürdürebiliriz ama tarımı çıkaramayız.

Tarım çok önemli ve stratejik sektördür. Geleceğimiz için tarımı sürdürülebilir bir hale getirmeliyiz. Son yıllarda tarım daha da önemli bir hale geldi.

2050 yılı ile ilgili Uluslara arası Dünya Gıda Örgütünün yaptığı araştırma sonucunda yayınladığı rapora göre 2050 yılında dünyadaki nüfus 9.6 milyara çıkacak. Artan gelir seviyesi de hesaba katıldığında tarımsal üretimimizi %50 nispetinde artırmamıza sebep olacak.“ diye konuştu.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Adana Çiftçiler Birliği Başkanı & Doğru Çiftlik İşletmesinin sahibi Murat Doğru, öğrencilere; “Ürünleri işleyip ona katma değer kazandırarak ihraç edebilmeliyiz. Bunun için sizlere ihtiyacımız var. Çukurova’da çok yüksek potansiyel var. Sizleri bekliyor. Çok ciddi bir şekilde tarımda inovasyona ihtiyacımız var.” dedi.

Programın sonunda sunumu gerçekleştiren Adana Çiftçiler Birliği Başkanı & Doğru Çiftlik İşletmesinin sahibi Murat Doğru’ya İİBF Dekanı Prof. Dr. Zeynep Türk tarafından günün anısına ‘Teşekkür Belgesi’ ve hediye takdim edildi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar