19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3379
EURO35.2197
ALTIN2247.4

Fransa’daki kongreye OKÜ’de katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fransa’daki kongreye OKÜ’de katıldı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ)’nün Akademik ortağı olduğu 3. uluslararası kent araştırma kongresi Fransa’da yapıldı.

OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesi (OKÜ)’nün Akademik ortağı olduğu 3. uluslararası kent araştırma kongresiFransa’da yapıldı.

OKÜ’nün  akademik ortak olarak destek sağladığı ve OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün Onur Kurulu Üyesi olduğu, 13 ülkeden yaklaşık 130 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilen 3. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi 6-28 Ekim 2018 tarihleri arasında Fransa’nın Strazburg kentinde yapıldı.

Avrupa Konseyi’nin yer aldığı 3. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresinde kentlerin ulaşımdan kimlik sorununa, yoksulluktan çevresel sorunlara kadar birçok önemli konuya ilişkin çözüm yolları masaya yatırılırken Kongrenin Düzenleme Kurulu Üyeliğinde OKÜ  Dış İlişkiler Koordinatörü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Susran Erkan Eroğlu yer aldı. 

Kongre kapsamında, kente ve kent halkına pozitif katkı sunan proje ve uygulamalara verilen Uluslararası İdealkent Ödülleri Avrupa Konseyi binasında sahiplerini buldu. Ödül töreni Avrupa Konseyi binasında 27 Ekim 2018 tarihinde gerçekleşti.  

Kongrede Strazburg Başkonsolosu Sayın Muzaffer Rami Şayılman ve değerli eşinin ev sahipliğinde başkonsolosluk rezidansında verilen gala yemeğinde OKÜ’yü  temsilen Dış İlişkiler Koordinatörü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Susran Erkan Eroğlu hazır bulundu.

Dış İlişkiler Koordinatörü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Susran Erkan Eroğlu, Başkonsolos Muzaffer Rami Şayılman ile yaptığı görüşmede OKÜ’nün  de içinde bulunacağı olası uluslararası ve Avrupa Birliği fonlarından yararlanılacak projeler ve Erasmus+ kapsamında yapılacak anlaşmalarla ilgili olarak bilgi alışverişinde bulundu. 

Başkonsolos Şayılman, OKÜ’nün 3. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi’ne katkılarından dolayı duydukları memnuniyeti belirterek; Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin akademi dünyasında bulunan önemli yerini özellikle vurguladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar