19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3387
EURO35.137
ALTIN2241.6

Eğitime destek protokolü imzalandı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitime destek protokolü imzalandı!
Abone ol
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında STEM eğitimi teknik destek protokolü imzalandı.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında STEM eğitimi teknik destek protokolü imzalandı.

Türkiye´nin 2023 hedefleri için eğitimin niteliğini artırmayı amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatı değil öğretme metotlarını değiştiriyor.

Öğrencilerde analitik düşünme becerisini geliştiren, soran, sorgulayan araştırmacı öğrenci modeli yetiştirmeyi amaçlayan bilim ve teknoloji ağırlıklı STEM öğretme ve öğrenme modeli özellikle ABD, Finlandiya ve gelişmiş ülkelerde başarı ile uygulanmakta, önemli kaynaklar ayrılmakta, öğrenci ve öğretmen eğitimi için program ve projeler yürütülüyor.

STEM modeli ile öğrenciler bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiği aynı anda öğrenecek. Bu metodun en belirgin özelliği ise soruyu öğretmenin değil öğrencinin soracak olmasıdır. Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiğin (Science, Technology, Engineering, Mathematics) İngilizce kısaltması olan STEM modelinde öğrencilere bir soruyu çözerken bu dört alana yönelik bilgiler öğretilmesi, var olan bilgilerini disiplinler arası bir anlayış ile kullanması, bu branşlarda görev yapan öğretmenlerin de işbirliği içinde çalışmalarını hedefleniyor.

Öğrenciye gündelik sorunlarla başa çıkabilme, çözüm üretebilme yeteneği kazandırılıyor. Bu öğrenme modelinde öğrencinin amacı sadece sınavları kazanmak değil hayata hazırlanmak olacaktır. Bu yeni eğitim modeliyle özel sektör ve kamunun kalifiye personel ihtiyacına da destek olunacağı değerlendirilmektedir.

Bu yeni eğitim öğretim modeline ve yeni teknolojiler konusunda gerekli yeterliliğe sahip kendi alanlarında başarılı ve mesleki gelişime işbirlikçi çalışmaya açık il merkezi ve ilçelerimiz ortaokullarında çalışan Fen Bilimleri, Matematik ve Teknoloji Tasarım branşlarından 24 öğretmen  STEM Eğitici Eğitimi alması hedeflenmektedir.

Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi tarafından hazırlanan STEM Eğitici Eğitimi Teknik Destek Protokolü Osmaniye Yatırım Destek Ofisinde İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mılla Katık  ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Yıldız tarafından imzalandı. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar