19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3449
EURO35.2217
ALTIN2247.2

Eğitim-İş LGS ve eğitim sistemini eleştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitim-İş LGS ve eğitim sistemini eleştirdi
Abone ol
Eğitim İş Sendikası Osmaniye Temsilciliği İl  Başkanı Seyit Demir, Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve yapılacak tercihler ile ilgili açıklamada bulundu.

Eğitim İş Sendikası OsmaniyeTemsilciliğiİl  BaşkanıSeyit Demir, Liselere Giriş Sınavı (LGS) ve yapılacak tercihler ile ilgili açıklamada bulundu.



Demir yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Evet şimdi Liselere Giriş Sınav sonucuna göre tercihler yapılıyor. Aynı türden 3 okul yada buna ek farklı türden toplam 5 okul yada sadece 3 okul. Olmadı açık liseye gidersin cevabı.



Yada 3 okul artı 1 farklı meslek lisesi...diye çoğaltılıyor varyasyonlar. Mübarek liseye giriş değil NASA’ya giriş. Şimdi vatandaş 3 okul yazmış. Adres filan da var. Çocuğun tercihinde yerleşmesi için nitelik ve METELİK okulları diye ayrıldı liseler ya, bu arada.



Maalesef bunu önceden gören girişimciler (Eğitimci demedim lütfen dikkat edin) ardı ardına okullar açtılar. Güldü vatandaş, bunlar niye açıyor, batar bunlar, öğrenci mi bulacaklar dedi. Buldular hem de doluluk oranları şu anda bile Yüzde 70’leri geçti.



Nede olsa teşvik de var. İşte devlet aslolan eğitim hakkı, parasız eğitim hakkını yerine getiremez oldu ve yıllardır artarak devam etti. Bu aslolan görev ihlali yıl 2019 olduğunda bakanlık Türkiye'de tüm okullar normal eğitime girecek derken, acaba özel sektöre ne demek istemiştir.



Evet sayın veli açık açık söylüyorum; PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALAR, çalamayan ise dedim ya Açık Açık okur STUDY & WORK yani. Yok yok o kadar da değil o Avrupa’da yada yurt dışında yapılıyor. Sayın Liseli öğrencisi olan kardeşim, vatandaşım, Anayasal hakkına sahip çık. Devlet senin çocuğunu senin istediğin okullarda okutmak ile eğitimini sağlamakla mükelleftir.



İmam hatip Liseleri, Ortaokulları yapacak ödeneği olan Bakanlık, resmi gündüzlü Anadolu Lisesi, Meslek Lisesi, yani her türden ihtiyaç kadar lise yapmak ile mükelleftir ve zorundadır.



Başarı sırası İle okullara girmek başka bir olay, tercihli okul başka birşeydir. Unutmayın zorla güzellik olmaz.



Parayı veremeyen çocuklar ne zaman çalacaklar? EĞİTİM; PARASIZ, KAMUSAL, BİLİMSEL, ÇAĞDAŞ, EŞİT, ULUSAL ve LAİK olmadıkça toplumsal kimlik sorunumuz her geçen gün artarak büyümek durumunda kalacaktır.



Liseler Bilim Yuvasıdır, Bilim Para ile öğretilmemeli. Devlet tarafından her vatandaşına eşit olarak sağlanmalıdır.



Biliyoruz ki; mevcut yeni sistem Eylül ayında büyük bir kaos ve sistemsel çöküş yaşayacak.



Veliler olayı daha iyi anlayacaklar. Benden, bizden söylemesi. HAKKINIZI, Çocuklarınızın HAKKINI arayın, isteyin..! İyi bir eğitim her bireyin hakkıdır.



Toplumsal ahlak ve otokontrol sistemi, iyi eğitilmiş bir toplum sayesinde oluşturulabilir.



EĞİTİM BİRLİĞİ ve PARASIZ EĞİTİM, hepimizin ve çocuklarımızın hakkıdır... Parayı vermeyen artık düdüğü çalsın Hocam..!!!”

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar