20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Bu Öğrenciler Yaşadı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu Öğrenciler Yaşadı!
Abone ol
“Üniversiteden endüstriye nitelikli insan gücü” kapsamında, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın katılımıyla, YÖK ile Tekstil İhracatçı Birlikleri, Hazır Giyim İhracatçıları Birlikleri, Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birlikleri ve Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası arasında...

“Üniversiteden endüstriye nitelikli insan gücü” kapsamında, YÖK BaşkanıProf. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın katılımıyla, YÖK ile Tekstil İhracatçı Birlikleri, Hazır Giyim İhracatçıları Birlikleri, Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birlikleri ve Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası arasında sektörün ihtiyaç duyduğu mühendisler yetiştirilebilmesini sağlamak için burs, staj ve istihdam teşviklerini içeren bir işbirliği protokolü imzalandı.

Bu kapsamda öğrencilere 1000 TL’ye yakın burs verilecek. Mezun olduklarında istihdam da edilecekler.

Protokol imza törenine YÖK Başkanı Saraç’ın yanı sıra YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Rahmi Er, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Açıkgöz ve Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Öksüz, Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gültepe, Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak ve Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikasından temsilciler katıldı.

Toplantının açılışında YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç bir konuşma gerçekleştirdi. YÖK Başkanı Saraç, Yeni YÖK olarak üniversite-sanayi işbirliği kapsamında sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek insanların yetiştirilmesi ve istihdam odaklı politikaların oluşturulması hususunda sektör temsilcileri ile sürekli temas halinde olduklarını belirtti.

İSTİHDAM GARANTİSİ

Bu protokol kapsamında beceri yetkinliği yüksek mezunlar iş dünyasına kazandırılacağını, aynı zamanda da üniversitelerin ilgili sanayi ile iş birlikleri geliştirilebileceğini dile getiren Başkan Saraç, “Tekstil ve deri mühendisliğini tercih eden öğrencilerimize değerli sektör temsilcileri tarafından gerekli şartları sağlamaları halinde eğitim bursu verilecek ve istihdam garantisi sağlanacaktır.” diye konuştu. Tekstil, hazır giyim ve deri sektörlerinin Türkiye’nin iktisadi kalkınması ve uluslararası rekabet gücündeki önemine dikkati çeken Saraç, “Bu alanlar, istifade edilmesi ve desteklenmesi gereken alanlar. Tekstil ve deri sektörleri, geçen yıl yaklaşık 28 milyar dolar ihracat gelirine ve ülkenin toplam istihdamında ortalama yüzde 6’ya yakın paya sahip oldu. Yükseköğretim Kuruluna düşen de tekstil ve deri sektörlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insanların yetiştirilmesi.” dedi.

ASGARİ ÜCRET TUTARINDA EĞİTİM BURSU

Sektör temsilcileri ile yükseköğretimden endüstriye nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla imzalanan protokolün önemine değinen Başkan Saraç, “Protokol ile beceri yetkinliği yüksek mezunların iş dünyasına kazandırılması hedefleniyor. Böylece üniversite-sanayi iş birliğine güzel bir numune olacaktır. Tekstil ve deri mühendisliğini tercih eden öğrencilerimize gerekli şartları sağlamaları halinde sektör tarafından eğitim bursu verilecek ve istihdam garantisi sağlanacak.” diye konuştu. İmzalanan protokol kapsamında öğrencilere sektör tarafından verilecek burs miktarlarını da açıklayan YÖK Başkanı Saraç, konuşmasına şu şekilde devam etti:

914 LİRA BURS

“2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren bütün öğrencilere ilk 5 tercihinden en az birisinin Tekstil Mühendisliği veya Deri Mühendisliği olması şartıyla Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme puanına göre burslar verilecek.  2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren öğrencilerimizden YKS’de ilk 5 tercihinden en az birisinin Tekstil Mühendisliği veya Deri Mühendisliği olması şartıyla, YKS puanına göre ilk 20 binde yerleşenlere bin 828 lira, Tekstil Mühendisliğine 20-50 bin ve Deri Mühendisliğine 20-60 bin arasında yerleşenlere bin 280 lira Tekstil Mühendisliğine 50-80 bin ve Deri Mühendisliğine 60-100 bin arasında yerleşenlere 914 lira sektör temsilcileri tarafından burs verilecek. Öğrencilerin eğitim burslarından eğitim süreleri boyunca yararlanabilmeleri için her yarıyıl 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden en az 65) genel not ortalaması ile eğitimlerini sürdürmeleri gerekiyor.”

5 YIL İŞ GARANTİSİ

Başkan Saraç, ayrıca eğitim bursundan yararlanan öğrencilere sektörde çalışma taahhüdü vermeleri halinde Tekstil İhracatçı Birlikleri, Hazır Giyim İhracatçıları Birlikleri, Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birlikleri ve Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası tarafından tekstil veya deri sektöründe faaliyet gösteren firmalarda en az 5 yıl iş garantisi verileceğini de bildirdi. (BSHA)


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar