19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3416
EURO35.1094
ALTIN2239.0

60 Prefabrik okulun temeli Osmaniye’de atıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
60 Prefabrik okulun temeli Osmaniye’de atıldı
Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Alman Kalkınma Bankası işbirliğinde düzenlenen “Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim I&II” projeleri kapsamında 10 ilde 60 okul projesi çerçevesinde yapılacak prefabrik okulların temeli, Osmaniye’de düzenlenen toplu temel atma töreniyle  atıldı. 

Düzenlenen törene Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Belediye Başkanı Kadir Kara, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman, Vali Yardımcısı Muammer Balcı, İl Emniyet MüdürüNurettin Gökduman, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Alman Kalkınma Bankası Ankara Ofisi Direktörü Frank Bellon Avrupa Birliği Delegasyonu Temsilcileri, Alman
Kalkınma Bankası
Temsilcileri,  kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan temel atma töreninin ilk konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik yaptı. Ramazan Çelik, “Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim I&II projeleri kapsamında Türkiye’de yapılacak olan 60 prefabrik okul, 39 betonarme okuldan 4 prefabrik okul, 2 betonarme okul ilimize yapılacaktır. Programın temel atma töreni temsili olarak ilimizde gerçekleştirilmektedir. Törenin ilimizde yapılmasını kararlaştıran Bakanlık yetkililerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 Programın devamında Alman Kalkınma Bankası Ankara Ofisi Direktörü Frank Bellon konuştu. Bellon, sözlerini Türkçe olarak, “İşbirliğimizin gelecekte de başarılı bir şekilde devam etmesini dilerim” şeklinde bitirdi.
 
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ise, “Avrupa Birliği, Türk ve Suriyeli anne babaların, tüm çocuklarımıza nitelikli tesislerde, nitelikli eğitim imkânı sağlamak suretiyle daha iyi bir gelecek sunma arzularını şüphesiz paylaşmaktadır. Türkiye’deki mülteciler için Mali Yardım Programı kapsamında sunduğumuz katkılar ve bugün açılışını yaptığımız projelerin her geçen gün bu arzuyu gerçekleştirmeye biraz daha yaklaşmamıza yardımcı olmasını umuyorum” dedi. Konuşmanın ardından Büyükelçi Berger ve eşi, projeye dâhil olan tüm öğretmenlere minnet göstergesi olarak hazırlanan teşekkür çiçeğini, Cevdetiye Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Fuat Oflaz’a takdim etti.
 
Daha sonra konuşan Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman ise “Prefabrik okullarımızdan 10 ilde 60 adet inşa edeceğiz, projenin toplam bütçesi 55 Milyon Avro’dur. Uygulanan tüm projelerin toplamında ise 17 ilimizde 155 okul inşa edeceğiz, bu projemizin ise toplamdaki maliyeti 315 Milyon Avro’yu bulmakta. İnşaat süreçlerinin sonunda ülkemizde 110 Bin öğrencilik bir ek kapasite oluşturmuş olacağız. Bu bağlamda Osmaniye’de 4 prefabrik ve 2 betonarme olmak üzere toplam 6 okul inşa edilecektir, toplam maliyeti yaklaşık 32 Milyon TL” diye konuştu.
 
Törende konuşan Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ise mağdur ve mazlum insanlara yardım etmenin bir insanlık görevi olduğunu belirterek, Türkiye’nin bu insanlara yardım ettiğini ve yardım etmeye de devam edeceğini ifade etti. Suat Önal konuşmasını, “Bu eğitim kurumları ilimizde misafir ettiğimiz yavrularımıza hayırlı olsun” diyerek bitirdi.
 
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel ise bugün Suriyeli öğrenciler için önemli bir adımın gerçekleştirildiğini ifade ederek, “972 Bin eğitim çağındaki Suriyeli yavrumuzun sadece 613 Binini bugün itibariyle okullarımıza alabilmiş bulunuyoruz. Aslında halen hedef olarak 100 bin civarında Suriyeli yavrumuzu okullaştırmamız gerekiyor” dedi. Altunel, yapılacak okulların hayırlı olmasını dileyerek sözlerine son verdi.
 
Programın devamında projenin detaylarını anlatan bir video gösterimi yapıldı.  Daha sonra 7 Ocak İlkokulu Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundular.

Konuşmaların ardından Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları butonlara basarak 10 ilde yapılacak 60 okulun temelini attılar. Okulların hayırlı olmasını dileyen Vali Coşkun, projenin hayata geçmesinde katkısı ve emeği olan herkese teşekkür etti. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar