19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3405
EURO35.2123
ALTIN2247.2

Zeytin yetiştiriciliği kursiyerlerine sertifika

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Zeytin yetiştiriciliği kursiyerlerine sertifika
Abone ol
Osmaniye'nin Düziçi İlçesinde düzenlenen 'Zeytin yetiştiriciliği kursunu' başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Osmaniye'nin Düziçi İlçesinde düzenlenen 'Zeytin Yetiştiriciliği Kursunu' başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İŞ-KUR'la yapılan protokol kapsamında Halk Eğitim Merkezinde açılan kursa 25 kişi katıldı.

Kursiyere 23 iş günü süresince toplamda 184 saat Zeytinin iklim ve toprak istekleri, fidan seçimi, dikim, gübreleme, sulama, hastalık ve zararlılar ile mücadele, budama ve hasat konularında bilgilendirildi. Teorik bilgilerin verilmesinden sonra kursiyerlerle teknik gezi yapılmıştır.

Kursu başarı ile bitiren çiftçilere Düziçi Kaymakamlığı bahçesinde sertifikaları törenle verildi.

Programına;Osmaniye İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Sağlam, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Altun, Düziçi İl Genel Meclis üyeleri Bünyamin Kazğı, Mehmet Yıldırım, Düziçi Ziraat Odası Başkanı Ünal Köksal, Osmaniye Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ulvi Çevik, Yenifarsak Köyü Muhtarı Recep Koç, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fevzi Soner Çerçi, Düziçi İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelleri ile çiftçiler katıldı.

İl Müdürü İbrahim Sağlam konuşmasında, bakanlık tarafından "Milli Tarım İçin Dört İklim Yedi Bölgede Eğitim Seferberliği" başlatıldığını belirterek, "Bu bağlamda İlimiz içinde en önemli ürünlerinden biri olan zeytin yetiştiriciliği konusunda yapılan eğitim yerindedir.

Osmaniye İli Tarım Stratejisi ve Eylem Planının 3., 115. ve 144. hedeflerinde de zeytin yetiştiriciliği ve eğitimleri planlanmıştır.

Kursta emeği geçen İlçe Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, İŞKUR İl Müdürlüğüne ve değerli kursiyerlerimize teşekkürlerimizi sunuyorum." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar