25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5732
EURO34.9814
ALTIN2425.3

Termal Turizm umudu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Termal Turizm umudu
Abone ol
Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Çotlu Köyü’nde Jeotermal Sıcak Su sondaj çalışmalarına başlandı.
Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Çotlu Köyü’nde Jeotermal Sıcak Su sondaj çalışmalarına başlandı.


Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Çotlu Köyünde kurban kesilerek dua ile başlanan Jeotermal sıcak su sondaj çalışmalarının startını veren Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.


Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, “Yeni Türkiye’de yeni bir Düziçi ortaya çıkacak” sözleriyle konuşmasına başladı.


Belediye Başkanı Namlı;
 “En büyük düşüncelerimizden, projelerimizden bir tanesi Düziçi ilçesinin mutluluğu için sıcak suyu, kaplıca suyunu Çotlu köyünde sondaj çalışmalarına ruhsat alan arkadaşlarımız başladı. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah iki, üç aya kadar bir netice alınır. İyi bir netice çıktığı zaman sadece bizim Düziçi değil, tahminim Osmaniye’yi de etkileyecek projelerden bir tanesi. Bu su çıkmasıyla beraber inşallah buralarda termal oteller, 5 yıldızlı oteller, devre mülkler, özel mülk yerleşim yerleri yapımına başlanacak. Bir defa Düziçi kesinlikle ve kesinlikle kabuk değiştirecek, yeni bir Düziçi ortaya çıkacak.


Yeni bir Türkiye’de yeni bir Düziçi ortaya çıkacak. Bunun çıkmasıyla beraber Düziçi’nde işsizlik bir noktada 500-600 kişinin ekmek kapısı olacak. Esnaflarımızın kesinlikle ve kesinlikle yüzü gülecek. Gelenler gidenler, alışveriş edenlerin sayısı artacak. Tabi burda esnaflarımız da kendini yenileyecek. Benim gördüğüm Allah hayırlısını versin. Ben arkadaşlara başarılar diliyorum. Kazasız belasız bir çalışma sonunda üç ay sonunda çalışmaların olumlu sonuçlar getirmesini diliyorum.


Bu işte emeği geçen tüm arkadaşlara içtenlikle teşekkür ederim. Hakkaten ilçe için ilçenin bir yatırımcı gelmesi için önünü açacak önemli projelerden bir tanesi. Burda arkadaşları bir riske sürükledik ama inşallah netice aldığımız zaman bunun mükafatını tüm ilçe görecek. Amaç yüzde doksan dokuz. Allah’ın izniyle ben bundan ümütliyim. Cenab-ı Allah fakirimizin fukaramızın yüzüne baksın. Tüm çabamız bir ekmek kapısı, bir ekmek kapısı nasıl yedirriz. Düziçi’nin ismini dünya çapında nasıl ön sıralara çıkarırız bizim çabamız bu. Burda beklediğimiz su çıktığı zaman kesinlikle ve kesinlikle teleferik, biz iki buçuk yıl gibi bir zamana yaydık tereferiği. Ön fizibilitesi bitti, kitabı bastırdık. Sıcak su çıktıktan sonra tereferik hadisesi ikibuçuk yıla yaydığımız tereferik hadisesi daha öne çekilecek. Sıcak su çıktığı an, devremülkler, termal oteller başladığı an tereferik hız kazanacak.


Tereferiğin yap-işlette müşterisi artacak, ihaleye çıktığımız zaman yarın belki de belediyenin kasasından beş kuruş para çıkmadan belediye ortaklığında teleferik hadisesi bitmiş olacak. Teleferik hadisesi de bir birinin tamamlayıcısı, yamaç paraşütü birbirinin tamamlayıcısı, kurtlar kalesi, şelale bunlar birbirinin tamamlayıcısı. Kople bunları düşündüğümüz zaman Düziçi hakkaten termal turizmine layık ve sanayisi olmayan ilçede yerini turizm alacak. İnşallah bunlar birbirini tamamlayarak Türkiye değil sadece, dünya çapında bir ilçe olacak. Bundan da eminim.”dedi.
 

Jeotermal Sıcak Su Sondaj çalışmalarını başlatan ruhsat sahibi Optimum Jeotermal Ltd. Şti. Genel Müdürü Bayram Özışık, ise çalışmalarla ilgili olarak; 
“Düziçi’nin Çotlu Köyü’nde Jeotermal Sıcak Su sondaj çalışmalarını başlattık. Osmaniye İl Özel İdaresinden almış olduğumuz ruhsat çerçevesinde yapılan jeoloji ve jeofizik çalışmaları sonucunda ruhsat alanımızda sıcak termal su olduğunu tesbit ettik. Yapılan çalışmalar ve değerlendirmeler sonucunda sondaj çalışmasını başlatmış bulunuyoruz. Sondaj sonunda iyi bir netice alacağımızdan umutluyuz. Allah nasip ederse 2-3 ay sonunda neticeye ulaşacağız. Beklediğimiz sonucu elde etmemiz  halinde başta Çotlu Köyü ve çevre köyler olmak üzere Düziçi ilçemiz ve Osmaniye ilimizde jeotermal suya bağlı olarak ilçemize yatırım yapma imkanları oluşacak.Bu yapılan çalışmanın ilçemiz başta olmak üzere ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyor, emeği geçen kişi, kurum ve kuruluşlara katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.
Mustafa DEMİRBAŞ


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar