25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5732
EURO34.9814
ALTIN2425.3

Eğitim Köyü'ne Aziz Sancar'ın ismi verildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ndeki Haruniye Kaplıcaları yanında bulunan belediyeye ait kamp, eğitim köyüne dönüştürülüyor.
Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'ndeki Haruniye Kaplıcaları yanında bulunan belediyeye ait kamp, eğitim köyüne dönüştürülüyor.

Haziran ayında ilk misafirlerini ağırlayacak olan Eğitim Köyüne, 10 Aralık 2015 tarihinde ikinci kez kimya alanında Nobel Ödülü kazandıran Türk Bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın ismi verildi.

Düziçi Belediye Başkanı Ak Partili Ökkeş Namlı, Haruniye kaplıcalarına 100 metre mesafedeki 110 dönümlük çam fidanları arasında atıl durumda bulunan kamp alanına Aziz Sancar ismini vererek ölümsüzleştirmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

'AZİZ SANCAR HOCAMIZI KENDİMİZE REHBER SEÇTİK'
Belediyenin tüm imkanlarını seferber ederek kamp alanının tüm alt yapı ve üst yapı eksiklerinin en kısa zamanda tamamlanacağını ve Mayıs ayında açılışının gerçekleştirileceğini belirten Başkan Ökkeş Namlı, "Düziçi'nde eğitimin başladığı tarih çok eskidir ve buradaki eğitimler ilk olarak Köy Enstitüsü ile başlamış, öğretmen okulu ile devam etmiştir.



Tekrar eski zamandaki enstitümüzdeki öğrencilerimizin yetişebilmesi için Aziz Sancar Hocamızı kendimize Düziçililerimize bir rehber seçtik. Onun içinde Düziçi İlçemizde Aziz Sancar Eğitim Köyü adı altında bir yer açacağız ve 1 Haziran'da da ilk öğrencilerimizi ağırlayacağız.  Bizim bu yöremizde Köy Enstitüsü ile eğitim başlamıştır. Tüm illerde ve ilçelerde Öğretmen okuluna Köy enstitüsünün mezun ettiği kişiler var. Tekrar onlara layık olabilmek için Aziz Sancar Hocamızın da katılımıyla Mayıs ayı içerisinde bir açılış yapacağız" dedi.

DERSLER HARİCİNDE SPORTİF VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER OLACAK

Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmeni Harun Reşit Sevimli ise eğitim köyünde YGS, TEOG, İleri matematik ve İngilizce alanında dersler verileceğini, öğrencilerin sabahtan öğlene kadar büyük amfi salonlarında eğitim göreceğini, öğleden sonra ise futboldan, okçuluğa, drama dan havuz keyfine kadar 23 farklı sportif ve kültürel etkinliği dilediklerince ve sınırsızca yapacaklarını, akşam yemeğinden sonra ise gün içinde yapılan derslerin etüdü ve sonrasında ise ormanın sessizliğinde uyuyacakları bir alan oluşturulduğunu söyledi.

AMAÇ HAYATLA BARIŞIK MUTLU ŞAMPİYONLAR YETİŞTİRMEK

Harun Reşit Sevimli, "Eğitim kampında ki amacımız Aziz Sancar gibi başarısı ispatlanmış, hayatla barışık mutlu şampiyonlar yetiştirmektir. En büyük hayalimiz ise eğitim kampımızı Aziz Sancar ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açmasıdır." dedi.



Eğitimlerin yaz tatili boyunca yaklaşık 95 gün süreceğini belirten Sevimli, "Bu yaz aylarında hedefimiz 1000 öğrencidir. Her kurda yaklaşık 400 öğrenci alacağız. Bütün eğitimlerimiz ücretsiz olup sadece yemek ve yatak ücreti olarak çok cüzi bir ücret alınacaktır. Diğer yandan şehit aileleri, engelli, gazi ve öksüz yetim çocukları ile maddi durumu iyi olmayan okul birincisi öğrencilerin ihtiyaçları Düziçi Belediyemiz tarafından karşılanacaktır. " diye konuştu.
Odaların ikişer kişilik olduğunu belirten Sevimli, "Tüm konaklama yerlerinin standartları aynıdır. Her odada mutfak lavabo banyo bulunmakta. Şuanda internet üzerinden www.azizsancaregitimkoyu.net'de başvurular başlamıştır. Şu ana kadar 550 müracaat oldu ve bu ilgi bizi çok memnun etti" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar