28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.331
EURO35.056
ALTIN2283.1

Düziçi’nde kurtuluş coşkusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düziçi’nde kurtuluş coşkusu
Abone ol
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü törenlerle kutlandı.
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü törenlerle kutlandı.

Düziçi’nin kurtuluş etkinliklerinin ilk gününde  “At yarışı” yapıldı.

İkinci gün ise kuvai Milliye Cemiyeti üyeleri  gösterileri sundular. Piyade Kd. Bçvş. Ömer halisdemir ile Polis memuru Fethi Sekin parkı ve Bekir kara Çocuk köyünün açılması, Kültür Merkezinde müzikli çocuk gösterilerinin sunulması, kurtuluş yürüyüşü, Cumhuriyet meydanı’nda Mehteran takımının konseri, aynı gün akşamı da Kurtuluş konseri ve havai fişek gösterileri ile kutlama etkinliği devam etti.

Etkinliklerin üçüncü günündeki program saat:09.00’da Hükümet konağı önündeki Atatürk anıtına çelenlerin sunulması ile resmi tören başladı.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı’nın okunması ile buradaki tören sona erdi.

Törene katılanlar buradan Çamiçi mezarlığında bulunan Düziçi şehitliğini ziyaret etti.
Şehitlerin ruhu için Kur’an-ı kerim okunup dualar okundu.

Düziçi Şehir Stadyumu’ndaki kutlamalar ise saat 10:00’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

İlçe Kaymakamı Mustafa Koç, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve Suat Önal, Belediye Başkanı Ökkeş Namlı  ile birlikte törene katılanların ve halkın bayramını kutlamaları ile başlayan törenlerde sırası ile; Kurtuluş senaryosunun canlandırılması, Kuvay-ı Milliye derneği adına Dursun Yeşiloğlu, günün anlam ve önemiyle ilgili ise Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı tarafından birer konuşma yapıldı.

Konuşmalardan sonra yarışmalarda birinci olan eserlerin öğrenciler tarafından okunması, Halk Oyunları ekibinin gösterilerini sunması ve ödül töreni ile kutlama törenleri sona erdi.

Ayrıca Türk Hava Kurumu tarafından motorlu yamaç paraşütü ile model uçak gösterisi de sunuldu.

İkindi namazının ardından  Hacılar Merkez Camiinde Şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden Gazilerimiz için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Düziçi ilçesinin 28 Mart Kurtuluş bayramı törenine; İlçe Kaymakamı Mustafa Koç, Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ile Mücahit Durmuşoğlu, Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, Bahçe Belediye Başkanı İbrahim Baz, İl Emniyet müdürü Nurettin Gökduman, Düziçi Cumhuriyet Başsavcısı Nihal Karakaya, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Aleaddin Yörük, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Esen, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mustafa Gök, Kamu Kurum Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclis ile Belediye Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar