25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5275
EURO34.9585
ALTIN2436.5

Düziçi’nde “Genç çiftçi projesi” tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düziçi’nde “Genç çiftçi projesi” tanıtıldı
Abone ol
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde genç çiftçi projesinin tanıtımı yapılırken, çilek ve mantar yetiştiriciliği kursuna katılanlara da sertifikaları verildi.
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Genç Çiftçi Projesinin tanıtımı yapılırken, çilek ve mantar yetiştiriciliği kursuna katılanlara da sertifikaları verildi.

Düziçi İlçe Gıda Tarım VE Hayvancılık Müdürlüğü  Tarafından 30 Bin Tl Hibeli Genç Çiftçi Projesi bilgilendirme ve tanıtım toplantısı Düziçi Fen Lisesi salonunda yapıldı.

Toplantıda ayrıca Çilek yetiştiriciliği ve Mantar yetiştiriciliği sertifika töreni düzenlendi.

Toplantıya; Düziçi İlçe Kaymakamı Mustafa Koç, Garnizon Komutanı J.Yüzbaşı Bülent Keskinsoy, Düziçi Belediye Başkan Vekili Ali Kaçıra, İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdür Vekili  Mustafa Örel, İş-Kur İl Müdürü Abdulkadir Şahin, İş-Kur Müdür Yardımcısı Hacı Akkoyun, Emniyet Müdürü Hasan Kahraman, Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Önal, Atalan Belediye Başkanı Süleyman Yıldırım, Ellek Belediye Başkanı Recep Soy, İl Genel Meclis Üyeleri Ali Kılıç, Bünyamin Kazgı, Fevzi Kamalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Durmaz, Mal Müdürü Şevket Durman, Tapu Müdürü Adnan Yünlü, Özel İdare Müdürü Yüksel Şenöz, Halk Eğitim Müdürü Zafer Cerit, SGK Müdürü Ziya Esen, Ziraat Bankası Müdürü İsmail Durmaz, Ziraat Odası Başkanı Ünal Köksal Ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Düziçi İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Personelleri, Düziçi Teknik Danışmanlık Şirketi, Stk Temsilcileri, Çilek Yetiştiriciliği Ve Mantar Yetiştiriciliği Kursuna Katılan Kursiyerler, Köy Muhtarları Ve Genç çiftçilerin katılımı ile gerçekleşti.

Sertifikalarını almaya hak kazanan kursiyerlere Sertifikalarını İlçe Kaymakamı  Mustafa Koç, Garnizon Komutanı J. Yüzbaşı Bülent Keskinsoy, Düziçi Belediye Başkan Vekili Ali Kaçıra İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdür Vekili  Mustafa Örel Ve İş-Kur İl Müdürü Abdulkadir Şahin tarafından verildi.

Açılış Konuşmasında İlçe Müdürü  Fevzi Soner Çerçi ; "Bakanlığımız tarafından ekonomik yatırımlar, Sulama Sistemleri ve Alet Ekipman Hibe Projelerinden sonra Kırsal Kalkınma Desteklerine bir yenisi daha eklenerek Genç Çiftçi Projelerine de Hibe Desteği uygulanmaya başlanmıştır. Bunca zaman kırsalda yaşayan insanlarımız hep sanayiye destek verildiğinden kırsalda da yatırım yapıldığında desteklenmesi gerektiğinden yakınıyordu. İşte bu Proje ile Köyünde üretim yapacak Genç Çiftçiye de destek verilmesi gündeme gelmiştir. Ben bu Projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Birçok Genç Çiftçimizin de bu Projeden yararlanacağını ümit ediyorum.”dedi.

İlçe Müdürünün konuşmasının ardından Müdürlüğün Genç Çiftçi Projesi İl Sorumlusu Yüksek Ziraat Mühendisi Murat Karalar tarafından "Kırsal Kalkınma Destekleri Genç Çiftçi Projesinin" tanıtımı ile ilgili sunum yapılması ile program sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar