25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5694
EURO34.915
ALTIN2427.4

Düziçi’nde “Aşıklar şöleni”Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düziçi’nde “Aşıklar şöleni”Düzenlendi
Abone ol
Osmaniye Düziçililer Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından “Yaşamış ve yaşayan Aşıklarla Elbeylioğlu’dan Aşık Karayiğit Osman’a” adlı Aşıklar şöleni düzenlendi.

Osmaniye Düziçililer Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından “Yaşamış ve yaşayan Aşıklarla Elbeylioğlu’dan Aşık Karayiğit Osman’a” adlı Aşıklar şöleni düzenlendi.

Program Düziçi ilçesi Elbeyli Köyündeki yaklaşık 600 yıllık çınar ağacının altında saat:11.00’da başladı.

Osmaniye Düziçililer Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim kurulu başkanı Ziya Kılıç, programın açılışında yaptığı konuşmada; “Yaşamış ve yaşayan Aşıklarla Eİlbeylioğlu’dan Aşık Karayiğit Osman’a Aşıklar şölenimiz”i racaoğlan diyarında gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşamaktayız. Uzaktan-yakından gelen tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu arada Afrin’deki Mehmetçiklerimize de buradan selam gönderirken, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.”dedi.



Adana eski İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Göl, Elbeyli eski Muhtarı ve şu anda da İl Genel Meclis üyesi olan Ali Kılıç’ta  etkinlikle ilgili birer konuşma yaptılar.

Aşık Karayiğit Osman ise yaptığı konuşmasında; “Bugün burada bir araya gelerek türkülerimizle “Aşıklar şöleni” düzenlemekten dolayı mutluyum. Bu mutluluğumun yanında aynı zamanda üzüntülüyüm de. Kayın validemi bugün toprağa verdik, o nedenle bugünkü programda köyümde türkü söylememin doğru olmayacağını düşünerek affınıza sığınıyorum. Tüm katılımcılara hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum”diye konuştu.

Programda; Aşık Dursun Yeşiloğlu, Aşık Ormancı, Aşık Yahya Gürz, Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı), Aşık Garaborçalı (Gürcistan), Aşık Aida Gülzar (Azerbaycan) ile Karacaoğlan yarışmasında gençlerde birincilik derecesi alan Ali Çoban bağlaması ile türkülerini yorumladı.

Programda içerisinde; Şair İstabrek Yazaroğlu (Kerkük), Ali Ozanemre, Bekir Dağsever, Ali Köşker ve Mustafa Bardak şiirlerini yorumladılar.

Elbeyli köyündeki programın ardından, Haruniye kaplıcaları ile Berke barajına gezi düzenlendi.

Osmaniye Kent Merkezindeki Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi salonundaki program ise saat:19.00’da başladı.

Etkinlik için gelen telgrafların okunmasının ardından Osmaniye Düziçililer Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ziya Kılıç katılımcılara hoş geldiniz diyerek programı başlattı.

Akşamki program; kısa hikayeli türkülerden oluştu. Bağlaması ile sahneye çıkan aşıklar söyleyecekleri türkülerin kısa hikayelerini anlattıktan sonra türkülerini yorumladılar.

Aşık Karayiğit Osman sahneye çıktığında, elindeki sazın 250 yıllık olduğunu ve bu sazın babasından kaldığını belirterek, dünyada bu sazın eşi ve benzerinin olmadığını vurguladı.

Aşık Dursun Yeşiloğlu, Ozan Duraoğlu (Mahmut Eynallı), Aşık Yahya Gürz, Aşık Garabohçalı (Gürcistan), Aşık Aida Gülzar (Azerbaycan) hikayeli türkülerini söylediler.

Şair İstabrek Yazaroğlu( Kerkük), Ali Ozan Emre, Bekir Dağsever, Ali Köşker ve Mustafa Bardak ise şiirlerini yorumladı.

Programın bitiminde ise Aşıklara plaketleri dernek başkanı Ziya Kılıç ile STK temsilcileri tarafından verildi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar