19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5915
EURO34.825
ALTIN2490.4

Düziçi'nde Girişimcilik Kursu Açılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düziçi'nde Girişimcilik Kursu Açılacak
Abone ol
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İş-Kur) tarafından 50 kişiye girişimcilik kursu verilecek.
Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İş-Kur) tarafından 50 kişiye girişimcilik kursu verilecek.

Düziçi Belediyesi İş-Kur hizmet noktası yetkilisi tarafından alınan 150 kişilik kayıt sonucu başvurunun çok olmasından dolayı kursa gelecek kişilerin iş deneyimi, işe olan istekleri göz önüne alınarak seçilerek kursa katılacak.

Düziçi Halk eğitim merkezinde ilk etapta 25 kişi, bu kurs bittikten sonra 25 kişilik bir sınıf daha olmak üzere 2 grup olacak.

Osmaniye İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Hacı Akkoyun katılımcılara yaptığı açıklamada, kursa gelecek olan kişilerin yapacakları işin planının ve projesinin hazır olanlarının kursa gelmesini isteyerek, "Düziçi'nde toplam 50 kişilik 2 gruba yönelik girişimcilik kursu açılacak şuan alacağımız kişi sayısından fazla müracaat olduğu için sizin yapmak istediğiniz projeye bakılarak aranızda seçim yapılacak. Bu 50 kişilik gurubun kurs programı bittikten sonra eğer talep olursa yeniden bir kurs düzenlemeyi düşünüyoruz. Sizlerden isteğim bu kursa yapacak olduğu işin planı, projesi hazır olan, yapacağı işin devamlılığına inandığı kişiler kursa gelsin" dedi.

Osmaniye KOSGEB Uzman Yardımcısı Mustafa Kurt, KOSGEB'in vereceği kredilerle ilgili olarak, "KOSGEB gıda, tarım, balıkçılık, ormancılık, finans hizmetleri, mali müşavirlik, halı saha, bakım evleri, taverna, eğlence yerleri gibi iş yerlerine destek vermiyor. Bunun dışında imalat ithalat yapan her mesleğe destek oluyoruz.

KOSGEB'in destekleme tarzı ise siz iş yerinizi açıyorsunuz harcamalarınızı faturalandırıyorsunuz bizde bu faturaların erkeklerde yüzde 70 bayanlarda yüzde 90 geri vermek üzere destek oluyoruz. Bu kursta sertifika almak için kursa devam zorunluluğu var, kurs sonunda mülakat ya da sınav olmayacak sadece devam zorunluluğu var." 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar