25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5558
EURO34.9089
ALTIN2424.2

Burnu parçalanmış halde bulunan kedi tedavi altına alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Burnu parçalanmış halde bulunan kedi tedavi altına alındı
Abone ol
Osmaniye'nin Düziçi İlçesinde bir hayvan sever vatandaş tarafından, burnu parçalanmış olarak bulunan yaralı kedi tedavi altına alındı.
Osmaniye'nin Düziçi İlçesinde bir hayvan sever vatandaş tarafından, burnu parçalanmış olarak bulunan yaralı kedi tedavi altına alındı.

Muhtemel hayvan saldırısı sonucunda olduğu tahmin edilen organ kayıplı yaralanmada 6 aylık dişi sokak kedisinin burun kısmının tamamen koptuğu belirlendi.

ÖZEL ARAÇLA ALINDI
Yeşilova Mahallesi'nde vatandaşların bulduğu yaralı kedinin tedavisi için Düziçi Belediyesi zabıta ekiplerine teslim edildi.

Durumu ağır olan yaralı kedi daha sonra, Osmaniye Orman ve Su İşleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi tarafından gönderilen özel bir araçla alınarak, tedavisi yapılmak üzere Osmaniye Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ne getirildi.

Burada gerekli antibiyotik ve vitamin destekli tedavisine başlanılan kedinin sağlık durumunun her geçen gün iyiye gittiği öğrenildi.

TEDAVİSİ DEVAM ETMEKTE

Veteriner Hekim Bünyamin Akın, kedinin burun kısmının tamamen kopmuş durumda olduğunu ve alt çene kısmında da yaraların bulunduğunu belirterek, "Kedimin buz şekilde bulunmuş ve Düziçi Belediyesine götürülmüş.

Fakat Belediyenin barınağı olmadığı için müdahalede bulunamamışlar.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'nden yardım istenip kedi özel bir araçla Osmaniye Belediyesi Hayvan Barınağına getirildi.

Tedavisi devam etmekte ve antibiyotik ilaçlar kullanmaktayız, yarayı antiseptik solüsyonlar temizlemekteyiz, bu şekilde yaranın iyileşmesini bekliyoruz" dedi.

Kedinin çok uysal ve sevecen olduğunu kaydeden Akın, "Kopan çene kısmına Osmaniye'de nakil yapma imkanımız bulunmamakta. Biz küçük yaralanmaları acil mücadele ve kısırlaştırma işlemlerini yapmaktayız.

Bize gelen kedimizin sağlık durumu şuanda gayet iyi gitmekte. Burnunun olmamasına rağmen nefes alıp vermesinde burnunu sürekli temizlemekteyiz. Dört gündür de yaranın iyileşmesi olumlu yönde ilerlemekte" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar