28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3348
EURO35.0921
ALTIN2308.8

Altın Saz ödülünü, Ozan Duranoğlu aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Altın Saz ödülünü, Ozan Duranoğlu aldı
Abone ol
Düziçililer Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği ‘Altın saz’ ödülünün bu yılki sahibi Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı) oldu.

Düziçililer Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği ‘Altın sazödülünün bu yılki sahibi Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı) oldu.

Osmaniye merkez Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi salonunda; Düziçililer Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen “19. Altın Saz ödüllü Karacaoğlan Aşıklar bayramı” sonunda ödüller sahiplerini buldu.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan programın açış konuşmasını yapan, Düziçililer Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ziya Kılıç, amaçlarının Karacaoğlan diyarı Osmaniye’deki genç aşık ve ozanları özendirmek, ayrıca yetişkin ozanlar arasında da her yıl olduğu gibi ‘Altın saz’ ödülü vererek kültür ve sanatın yaşatılmasını olduğunu söyledi.

Davetlileri selamlayan dernek başkanı Kılıç, yarışmaya katılan ozanlara da başarı dileklerini bildirdi.

Yarışma  gençler ve yetişkinler kategorisinde yapılırken, yarışma öncesinde seçici kurul Başkanlığını yürüten OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, yarışmacılara koşulları anlattı ve hangi kurallara göre puanlar verileceğini söyledi.

Her yarışmacının Karacaoğlan’dan iki dörtlük, bir de farklı eser olmak üzere iki dörtlük olarak türküler yorumlanması ile yarışma başladı.

Yarışmacılar sıra ile sahneye davet ederek eserleri yorumladıktan sonra, seçici kurulda yer alan; Mustafa Bardak, Arif Bahar ve Ali Köşker tarafından verilen puanların toplamı hesaplanarak sonuçlar açıklandı.

Gençler Kategorisinde Taberruş Şahin Birinci olurken, Ali Çoban ise ikinci oldu.

Yetişkinler kategorisinde Osmaniye’den katılan  Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı) birinci olurken 2018 yılı altın sazın da sahibi oldu. Yarışmada ikinciliği Azerbaycan’dan katılan Aida Gulzar, üçüncülüğü ile Düziçi ilçesinden katılan Yahya Gürz kazandı.

Yarışma sonunda birinciye tüm altın ve duvar satı, ikinciye yarım altın ve duvar saati, üçüncüye çeyrek altın ve duvar saati  ödülü verilirken, 19. Altın saz ödülünün sahibi de Ozan Duranoğlu oldu. 

Ödüller; Düziçililer Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ziya Kılıç, MHP Düziçi Milletvekili Adayı  Mehmet Vural, MHP Düziçi ilçe Başkanı Mustafa Yergürel, OKÜ Öğretim görevlisi Dr. Ali Doğaner, OŞYAD Genel Sekreteri Hatice Bahar, Seçici kurul üyesi Ali Köşker ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak tarafından sahiplerine sunuldu.

Program sonunda yarışmacıları kutlayan ve başarılar dileyen dernek Başkanı Ziya Kılıç, etkinliklerin yapılması noktasında kendi olanaklarını zorladığını, kültür ve sanata destek ve önem verilmediği belirterek, Osmaniye’de kültür ve sanatın yaşaması için yetkililerin destek vermelerini beklediğini söyleyerek teşekkür etti.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar