19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3411
EURO35.2089
ALTIN2248.4

THY ile Empire State Binası'na çıkacaklar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
THY ile Empire State Binası'na çıkacaklar
Abone ol
Bu sene 41'incisi THY'nin sponsorluğuyla gerçekleşecek Empire State Binası'na çıkma koşusu öncesi sporcular antrenman yaptı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) sponsor olduğu ve bu sene 41'incisi düzenlenecek New York'un en önemli simgelerinden 102 katlı Empire State Binası'na çıkma koşusu için sporcular hazırlıklarını tamamladı.

Toplam 250 atletin 1576 basamak çıkarak Empire State Binası'nın 86'ıncı katında bulunan bitiş çizgisine ulaşmaya çalışacağı yarışma için düzenlenen antrenman etkinliğine katılan sporcular AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Son 5 yılın kadınlar şampiyonu olan ve yarışmada toplam 8 zaferi bulunan Singapurlu atlet Suzy Walsham, bu yarışta tecrübenin kendisine yardımcı olacağını belirterek, yarış planının hazır olduğunu söyledi.

Walsham, bu tür çıkma koşuları için uzun antrenman ve hazırlık süreci gerektiğini ifade ederek, "İlk 5 veya 10 kata çıkarken kendinizi gayet iyi hissedebilirsiniz, ancak çok hızlı şekilde yorulabilirsiniz. Çok hızlı gitmeyin. Düşündüğünüzden daha yavaş başlayın ve hızınızı kendinize göre ayarlayın. Bu zor bir yarış. Merdiven çıkma koşularında her şey olabilir." diye konuştu.

2004 Atina ve 2008 Pekin Paralimpik Oyunları'nda 200 metre bireysel karışık yüzme kategorilerinde birer altın madalyası bulunan ABD'li Rudy Garcia-Tolson, Empire State Binası'na çıkma koşusunun en büyük amaçlarından biri olduğuna dikkati çekerek, müsabakanın kendisi için en özel yarışlardan biri olacağını dile getirdi.

Bu yıl Empire State Binası'na çıkma koşusuna ilk defa katılacak olan Garcia-Tolson, heyecanlı olduğunu ifade ederek, "Kazanmam durumunda bu yarışta zafer elde eden ilk diz üstü ampute sporcu olacağım." dedi.

"THY ile iş birliği yapmaktan heyecan duyuyoruz"

Empire State Binası'na çıkma koşusunun sponsorlarından biri olan hayır kuruluşu Challenged Athletes Foundation'ın Pazarlama Direktörü Laura Stein, ampute sporcuların bu yarışmada yer almasının kendileri açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Fiziksel engelli kişilerin neleri başarabileceklerini dünyaya göstermek istediklerini belirten Stein, "Bu yarış sayesinde farkındalık yaratıyoruz ve kurumumuz için bağış topluyoruz. THY gibi güçlü bir markayla bu yarışta işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Challenged Athletes Foundation üyesi ampute sporcu kardeşler Brandon ve Tara Butcher, Empire State Binası'na çıkma koşusuna katılacaklarını öğrendiklerinde çok heyecanlandıklarını ve yarışın çok prestijli olduğunu dile getirdi.

Asansörle 1 dakikadan az sürüyor

Empire State Binası'na çıkma koşusunda Avustralyalı atlet Paul Crake 2003'te kaydettiği 9 dakika 33 saniyelik derecesiyle erkeklerde, Avusturyalı atlet Andrea Mayr de 2006'da kaydettiği 11 dakika 23 saniyelik derecesiyle kadınlarda rekoru elinde bulunduruyor.

Ziyaretçilerin Empire State Binası'nın girişinden 86'ıncı kata çıkması asansör ile 1 dakikadan az sürüyor.

ABD'nin en yüksek 5'inci binası olan ve 75. katında THY'nin New York ofisinin yer aldığı Empire State Binası'na çıkma koşusu bu akşam yerel saatle 20.00'da (TSİ 04.00) düzenlenecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar