19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3407
EURO35.0951
ALTIN2239.8

Sonbaharın Gözdesi Katar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sonbaharın Gözdesi Katar
Abone ol
Seyahat tutkunları, Prontotour ile Katar’ı keşfediyor.

Belirlediği yeni rotalarla seyahat trendlerine yön veren lider tur operatörü Prontotour, zenginliği ve ışıltısıyla misafirlerini büyüleyen Katar’a düzenlediği turlarla gezginlere farklı bir seyahat deneyimi yaşatıyor. Arap Yarımadası’nın son yıllarda merak uyandıran ülkesi Katar’ın en kalabalık şehri ve aynı zamanda başkenti olan Doha, seyahatseverlerin yeni gözdesi. Doha, özellikle sonbahar döneminde mevsimsel anlamda en iyi günlerini yaşıyor. İşte Prontotour’un Doha turu ile bu ihtişamlı şehrin gezilecek en güzel yerleri:

Katar’ın Renkli Otantik Pazarı: Souq Waqif

Prontotour’un Dohaturu kapsamında gezilecek yerler arasında ilk sırada bulunan Souq Waqif, şehrin otantik çarşısı. 100 yıllık çok eski bir geçmişe sahip olan çarşıda dilediğinizce alışveriş yapabilirsiniz. Eski Pazar olarak da bilinen Souq Waqif’te çeşit çeşit takılar, süs eşyaları, yöresel kıyafetler renkleriyle misafirleri büyülüyor. Ayrıca kurulan tezgahlardaki sokak lezzetlerini de deneyimleyebilirsiniz.
 

Tarihin Tanığı: İslam Eserleri Müzesi

Tur kapsamında uğranacak en özel yerlerden biri olan İslam Eserleri Müzesi, 7. ve 19. yüzyıl dönemlerinden kalma İslam eserlerini görebileceğiniz harika bir müze. Beş kattan oluşan ve 40 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan müze içerisinde eski el yazmaları, seramik ve ahşap eserler sergileniyor. Müze ziyaretçilerin rahatça gezilebileceği şekilde planlanmış. Böylece müze içinde görmek istediğiniz her yere kolayca ulaşabiliyorsunuz. Müzede ayrıca Osmanlı dönemi izlerini görmek de mümkün.

Ünlü Sahil Yolu: Corniche

Doha’daki ünlü yürüyüş yolu olan Corniche, 5 kilometre uzunluğunda deniz boyunca uzanıyor. Sahilin kenarında ağaçların altında keyif dolu bir yürüyüş yaparken muhteşem fotoğraf kareleriyle anı ölümsüzleştirmek mümkün. Ayrıca bu sahil yolu üzerinde keyifli vakit geçirebileceğiniz birbirinden lüks cafeler bulunuyor.

Çölün İncisi: The Pearl Qatar

Doha’da yapay bir ada olan The Pearl Qatar yani İnci Adası, Katar’ı dünyanın en zengin ülkeleri arasında gösteren ve tur kapsamında ziyaret edilecek bir başka yapı. 3 yılda tamamlanmış olan bu yapay adanın ülkeye maliyeti milyonları bulmuş. Ada üzerinde çok sayıda lüks restoran, kafe, alışveriş merkezi ve bina bulunuyor. Adaya “The Pearl” isminin verilmesinin nedeni bulunduğu bölgede inci dalışının ünlü olması. Ayrıca yine bu bölgedeki lüks rezidans ve yatların bulunduğu Porto Arabia’da görülecek yerler arasında bulunuyor.

Eğlencenin Merkezi: Katara Kültür Köyü

Tur kapsamında gezilecek en keyifli yerlerden olan Katara Kültür Köyü, bölgenin mimari mirasının yenilikçi bir yorumu. Bu özel yapının etkileyici tiyatroları, galerileri ve performans mekanları yıl boyu konserler, gösteriler ve sergilere ev sahipliği yapıyor. Doha siluetinin muhteşem manzaraları eşliğinde, çeşitli restoranların ve pazarların yer aldığı kordonda yapacağınız yürüyüşte, unutulmaz fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

Işıltılı ve İhtişamlı: West Bay Bölgesi

Doha’nın ihtişamını gösteren en önemli yerlerin başında West Bay bölgesi geliyor. Yüksek kuleler, gökdelenler, lüks yapılar bu bölgede bulunuyor. Bölgedeki en bilinen yapı olan Doha Kulesi’nin özellikle gece ışıklandırması gezginleri büyülüyor. Binanın tüm dışı beyaz ışıklarla süsleniyor ve 230 metreden fazla yüksekliğiyle tüm dikkatleri çekiyor. West Bay bölgesinde tur kapsamında gezilecek yerler arasında Barzan Tower ve Al Fardan Tower devlet binaları da bulunuyor.

Katar’ın En Popüler Adası: Banana Island

Doha yakınlarında bulunan Banana Island’a bu isim adanın muz şeklinde olmasından dolayı verilmiş. Katar’ın en popüler adası olan Banana Island, tüm müşterilerine harika bir tatil yaşatmak amacı üzerine kurulmuş. 800 metre uzunluğunda bir plaja sahip olan Muz Adası’nda farklı farklı aktiviteler yapma fırsatı bulunuyor.

Macera Tutkunlarına Çöl Safarisi

İsteyen seyahatseverler Prontotour’un Doha turunda ekstra olarak “Çöl Safarisi” ne katılabiliyorlar. Profesyonel şoförlerin kullandığı 4×4 araçlarla güvenle çölü gezme imkanı bulunuyor. Adrenalin tutkunları, kum tepelerinin üzerinden geçerken heyecanın doruklarına çıkıyor. Ardından çölde kurulan geleneksel kampa dönüp denizde yüzme imkanı bulabilir, plaj aktivitelerinden yararlanabilir ve dinlenebilirsiniz. Safari sonrası kamp alanında bol bol eğlenebileceğiniz barbekü partisi veriliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar