19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3356
EURO35.1828
ALTIN2240.4

Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen 10 Müzesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen 10 Müzesi
Abone ol
Birbirinden farklı ve güncel içerikleriyle gezginlere gidilecek rotalar hakkında bilgi veren seyahat platformu Yoldasin.com, 2016 yılında dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerini açıkladı.

Birbirinden farklı ve güncel içerikleriyle gezginlere gidilecek rotalar hakkında bilgi veren seyahat platformu Yoldasin.com, 2016 yılında dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerini açıkladı.

Zaman yolculuğunun simgesi müzeler, seyahatseverlerin sıkça ziyaret ettiği alanların başında geliyor. Dünyanın birçok yerinde, farklı dönemlerden kalma eserlere ev sahipliği yapan çok önemli müzeler bulunuyor. Özellikle bazı müzelerin ünü dünyanın her yerine yayıldığı için ülkeyi ziyaret eden turistler tarafından oldukça ilgi çekiyor ve ülke turizmine büyük katkı sağlıyor.

Yoldasin.com kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Eda Özsoy, “Yoldasin.com gezginler için bir nevi dijital pusula görevi görüyor. Dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye’de muhakkak gidilmesi, görülmesi gereken yerleri, restoranları, otelleri, alışveriş ve eğlence yerlerini seyahatseverlerle paylaşıyoruz. Ayrıca içeriklerimiz arasında ülkeler hakkında ilginç ve herkes tarafından bilinmeyen bilgiler de bulunuyor. Seyahat tutkunları sitemizde yer alan bilgilerle gidilen ülkelere daha farklı bir gözle bakma imkanı buluyor” dedi.

Gezginlerin en çok ziyaret ettiği yerlerin başında müzeler geldiğini belirten Özsoy, müzelerin özellikle tarih ve kültür odaklı rotaların vazgeçilmezleri arasında olduğunu, dünyada farklı ilgi ve zevklere hitap eden müzeler bulunduğunu söyledi. Seyahat tutkunlarının Yoldasin.com’da hem şaşırtıcı hem bilgilendiren içeriklerle karşılaşabileceğini hatırlatan Özsoy, bu amaçla gezginler için geçtiğimiz yıl dünyanın en çok ziyaretçi çeken müzelerini kaleme aldıklarını sözlerine ekledi.

İşte Yoldasin.com’dan 2016 yılında dünyanın en çok ziyaret edilen 10 popüler müzesi:

1) Çin Ulusal Müzesi, Pekin, Çin

2016 yılı ziyaretçi sayısı: 7 milyon 550 bin

Başkent Pekin’de yer alan Çin Ulusal Müzesi, her yıl artan ziyaretçi sayısıyla 2016 yılında dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi olarak dikkatleri çekiyor. Bu unvanı Paris’teki Louvre Müzesi’nden alan Çin Ulusal Müzesi’ni 2015 yılına oranla yüzde 3.6’lık bir artışla 7 milyon 550 bin kişi ziyaret etti. Tiananmen Meydanı’nın doğusunda kalan müzenin kapalı alanı yaklaşık 200 bin metrekare büyüklüğüyle misafirlerini ağırlıyor. Müzede Çin tarihi ve kültüründen Buda heykellerine kadar birçok önemli eser bulunuyor. 1959 yılında açılan müzenin renovasyon çalışmaları tam 4 yıl sürdü. 2011 yılında tekrar açılan müze dünyanın en büyük modern müzeleri arasında gösteriliyor.

2) Ulusal Hava ve Uzay Müzesi, Washington, ABD

2016 yılı ziyaretçi sayısı: 7 milyon 500 bin

ABD’nin başkenti Washington’daki Ulusal Hava ve Uzay Müzesi 7,5 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 2015 yılına göre ziyaretçi sayısında yüzde 8.7’lik bir artış yaşayan Ulusal Hava Uzay Müzesi’nde dünyanın en büyük hava ve uzay aracı koleksiyonu bulunuyor. 1976 yılından beri hizmet veren müzenin iki binasında içinde binlerce ürün sergileniyor. Havacılık, gezegen bilimleri ve uzay keşifleri konularıyla alakalı sergiler vitrinlerde yer alıyor. Aynı zamanda müzede bazı eğitim programları, aktiviteler, konferanslar ve performanslar sunuluyor. Uçuş bilimi ve teknolojisi hakkında yapılan uygulamalar düzenli olarak gelen ziyaretçilere aktarılıyor.

3) Louvre Müzesi, Paris, Fransa

2016 yılı ziyaretçi sayısı: 7 milyon 400 bin

Fransa’nın başkenti Paris, çok özel bir müzeye ev sahipliği yapıyor. Ülke turizmine de büyük katkı sağlayan Louvre Müzesi, dünyanın en büyük müzesi konumunda bulunuyor. Louvre, dünyanın birçok noktasından ziyaretçi ağırlasa da, geçtiğimiz yıl terör nedeniyle ziyaretçi sayısında 2015 yılına oranla yaklaşık 1 milyon 300 bin azalma yaşamış. Ancak müze hala Fransa’nın en çok ziyaret edilen yerlerin başında geliyor. Peki bu müzede neler var? Baştan söylemek gerekir ki, müzenin tamamını gezmek için 2-3 gün bile yeterli olmayabilir. Louvre Müzesi’nde, dünyaca ünlü ressamların eserleri görebiliyor. David, Rembrandt, Rubens ve Da Vinci gibi birçok ünlü ismin eserleri sergileniyor. Burası ayrıca Fransa’nın ilk devlet müzesi olarak kayıtlarda yer alıyor.

4) The National Museum of Natural History, Washington, ABD

2016 yılı ziyaretçi sayısı: 7 milyon 100 bin

ABD’nin başkenti Washington bir önemli müzeye daha ev sahipliği yapıyor. Geçen yıl 7 milyon 100 bin kişinin ziyaret ettiği The National Museum of Natural History, 2015’e oranla yüzde 2.9’luk artışla dördüncü sırada yer alıyor. Burası, ABD’deki National Mall’da bulunan bir doğa tarihi müzesidir. The National Museum of Natural History’de bulunduğumuz gezegenin hikayesini, yaşamın keşfi ile ilgili araştırmalar, aktiviteler, sergiler ve toplanan kaynaklar sergileniyor. Müze devasa büyüklüğüyle dünyanın her yerinden gelen misafirlerini ağırlıyor. Toplam 18 futbol sahasından daha geniş bir alana yayılan bu müze dünyanın en büyük doğal tarih koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.

5) Metropolitan Sanat Müzesi, New York, ABD

2016 yılı ziyaretçi sayısı: 6 milyon 700 bin

Metropolitan Sanat Müzesi, dünyanın en büyük ve en önemli müzelerinden bir tanesi konumunda bulunuyor. 1870 yılında kurulan Metropolitan Sanat Müzesi’nde, dünyanın önde gelen ressamlarına ve heykeltıraşlarına ait eserler sergileniyor. Müzede yaklaşık 2 milyonun üzerinde eser bulunuyor. Müzede Paul Cezanne’dan Gustav Klimt’e, Greco’dan Rauschenberg’e kadar aklınıza gelebilecek birçok ünlü sanatçının eserleri yer alıyor. Geçtiğimiz yıl 6.7 milyon ziyaretçisiyle dünyanın en çok ziyaret edilen sanat galerisi unvanını kazanan bu müzeyi ABD’ye giden sanatseverler görmeden ayrılmıyor.

6) British Museum, Londra, İngiltere

2016 yılı ziyaretçi sayısı: 6 milyon 420 bin

Kuruluşu 1700’lü yıllara dayanan Londra’daki British müzesi, eski çağ ve etnografya koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor. Londra’nın sembollerinden biri haline gelen müze, ev sahipliği yaptığı eserlerle şehrin en geniş tarihi dokusunu oluşturuyor. Doğa bilimci olan Sir Hans Sloane’nin bıraktığı 69.253 parça olduğu söylenen eserler koruma altına alınıp müze oluşturulmuş. 300 yıllık bir tarihi barındıran eserleri ile aynı zamanda dünyanda ilk kurulan müze unvanına da sahip Londra British Museum, Fransız mimari üslubu ile inşa edilmiş. Bu müzenin geçtiğimiz yıllara oranla ziyaretçi sayısında azalma gözlemleniyor. 2015 yılına göre ziyaretçi sayısında % 5.9’luk bir gerileme yaşanan müzede, bu sayının önümüzdeki dönemlerde artacağı düşünülüyor.

7) Şangay Bilim ve Teknoloji Müzesi, Şangay, Çin

2016 yılı ziyaretçi sayısı: 6 milyon 316 bin

Çin’de yer alan bu müze, bilim ve teknolojiye merakı olmayanların bile ilgisini çekiyor. Müzede birbirinden farklı temalar konu ediliyor. Dünyayı keşif, robotlar dünyası, hayvanlar alemi gibi birçok kişide merak uyandırabilecek onlarca konu bulunuyor. Ancak bunlar arasında en çok ilgiyi bilimsel deneylerin sergilendiği bölüm geliyor. Zihin gücüyle hareket ettirilen nesnelerden, göz yanılmalarına kadar birçok ilginç olaylar ziyaretçilerle buluşuyor. Burada ayrıca teknoloji ve bilim alanında eğitim içeren gösteriler de yapılıyor. Buraya olan ilgi her geçen dönem artıyor. Öyle ki, 2015 yılına göre ziyaretçi sayısında yüzde 6.2’lik bir artış gözlemleniyor.

8) Ulusal Galeri, Londra, İngiltere

2016 yılı ziyaretçi sayısı: 6 milyon 263 bin

1824 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’nın en işlek meydanı olan Trafalgar Square’de kurulan Ulusal Galeri (National Gallery) 2300’den fazla parçanın olduğu koleksiyona sahip muhteşem bir müze olarak öne çıkıyor. 13-20. yüzyıl aralığındaki birçok çok tabloya sahip olan müzede dünyaca ünlü sanatçıların eserleri bulunuyor. Londra’daki birçok müze gibi ücretsiz olan Ulusal Galeri’de Leonardo da Vinci, Bellini, Van Gogh gibi sanatçıların eserleri misafirleri büyülüyor.

9) Vatikan Müzeleri, Vatikan

2016 yılı ziyaretçi sayısı: 6 milyon 67 bin

Katolik dünyasının ruhani merkezi olan Vatikan’da yer alan bu müze dünyanın en değerli hazinelerini barındırıyor. Önemli sanat eserlerine ev sahipliği yapan müzede toplam 54 galeri bulunuyor. Bu galerilerden en değerlisi ise Sistine Şapeli’dir. Vatikan Müzesi’nde Eski Mısır, Antik Yunan ve Büyük Roma İmparatorluğundan kalma eserler bulunuyor. Raphael, Micheangelo ve Donatello gibi Rönesans döneminin en ünlü sanatçılarının en değerli eserleri de yine Vatikan Müzesi’nde yer alıyor.

10) Tate Modern, Londra, İngiltere

2016 yılı ziyaretçi sayısı: 5 milyon 839 bin

Tate Modern Müzesi, Londra’da yer alan ulusal ve uluslararası modern sanat eserlerinin sergilendiği bir müze olarak dikkat çekiyor. Burada modern İngiliz sanatının en önemli isimlerinin eserleri bulunuyor. Aralarında Lynn Chadwick, Henry Moore, Barbara Hepworth, Francis Bacon, David Hockney, Richard Smith, Frank Bowling, Peter Black, Tony Cragg, Barry Flanagan gibi sanatçıların çalışmaları oldukça dikkat çekiyor. Burası, 2015 yılına göre en çok artış gösteren müze olarak kayıtlara geçiyor. 2016 yılında 5 milyon 839 bin ziyaretçisiyle yüzde 23.9’luk bir artış yaşayan Tate Modern’in önümüzdeki yıllarda üst sıraları zorlayacağı konuşuluyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar