19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3372
EURO35.1875
ALTIN2243.8

Azerbaycanın Başkenti Bakü'de Gururlandık!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Azerbaycanın Başkenti Bakü'de Gururlandık!
Abone ol
Türk Dünyası 2. Belgesel Film Festivali, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de yapıldı.

Türk Dünyası 2. Belgesel Film Festivali, Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de yapıldı.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nun organizasyonuyla 13-14 Ekim’de Türkiye ve diğer Türki Cumhuriyetleri’nden üniversitelerin katılımıyla dereceye giren belgesel filmlerin gösterimleri yapıldı.



Etkinliklere Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Başkanı İsrafil Avcı ve bazı üyelerden oluşan 12 kişilik kafile ile Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şerife Türkeş ve Nursen Çivioğlu, Nevşehir Cemiyet Başkanı Bayram Ekici ve Ceyhan Cemiyet Başkanı Şahin Özer de katıldı.

Açılışı 27-30 Eylül’de İstanbul’da yapılan festivalde dereceye giren filmlerin, Türkiye’nin BaküBüyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile Yunus Emre Enstitüsü’nün destekleriyle Bakü’de gösterimi yapıldı.



İlk olarak Bakü Devlet Üniversitesi’nde (BDÜ), festivalde üçüncülük ödülüne layık görülen, GülşanSaru’nun yönetmenlik ve yapımcılığını yaptığı SıraçTürkmenleri’ninhikayesinin anlatıldığı “Sıraç” adlı belgesel film gösterildi.

Gösterimi, Türkiye Gazeteciler Federasyonu eski Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, BDÜ Rektörü Prof. Dr. AbelMeherremov, Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri İrfan Çiftçi, öğretim görevlileri ve öğrenciler izledi.



Meherremov gösterim öncesinde yaptığı konuşmada, festivalle Türk dili konuşan halkların birbirlerini, tarihi, kültürel, milli ve manevi değerlerini daha iyi tanımalarının amaçlandığını söyledi.

Türk dünyasının farklı bölgelerinin benzer geleneklerin yanı sıra farklı geleneklere de sahip olduğunu belirten Meherremov, belgesellerin bu geleneklerin tanıtılması açısından önem taşıdığını bildirdi.



Türk Dünyası 2. Belgesel Film Festivali’ni düzenleyen Türk Dünyası Gazeteciler FederasyonuGenel başkanı Menderes Demir ise yaptığı konuşmada, “Türk devletlerinin öz ve kök değerlerini belgesel vasıtasıyla Türkiye’ye ve dünyaya yaymak maksadıyla bu belgesel festivalini yaptıklarını ifade etti. Demir, “İkinci kez organize ettiğimiz bu festivalde, Türk coğrafyasının 23 bölgesinden belgesel filmler geldi. Belgesellerin konusu, Türk kültürü ve Türk’ün dünyaya bakış açısıydı” şeklinde konuştu.



Projeye destek veren kurumlara ve kişilere teşekkür eden Menderes Demir, BDÜ Rektörü Prof. Dr. AbelMeherrem, Bakü (Azerbaycan) Kültür ve Tanıtma Müşaviri Dr. İrfan Çiftçi ve Sıraç filminin yapımcısı ve yönetmeni GülşanSaru’ya Teşekkür Plaketi ve hediyeler takdim etti.
Bakü Devlet Üniversitesi’ndeki etkinliğin ardından Osmaniye’den gelen heyet Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral’ı ziyaret etti. Menderes Demir burada etkinlikler ile ilgili Özoral’a bilgi verdi.



Büyükelçi Özoral, Türk Cumhuriyetleri arasında önemli bir yere sahip olan

Azerbaycan’da böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı Demir ve emeği geçenleri tebrik etti.

Filmin Azerbaycan galasınaBakü Büyükelçisi Erkan Özoral da eşi ile katıldı.



Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan,Özbekistan, Türkmenistan, İran, Kosova, Rusya, Tataristan, Yakutistan, Başkurdistan, Hakasya, Çuvaşistan, Kabardey Balkar, Gagavuzya ve Irak Kerkük’ten filmlerin yer aldığı festivalin ödül töreni 30 Eylül’de İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilmişti.



Türk Dünyası 2. Belgesel Film Festivalinin; 19-20 Ekim’de Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde, 26-27 Ekim’de Kazakistan Al Farabi Üniversitesi’nde, 30-31 Ekim’de Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nde ve son olarak 6-7 Kasım tarihlerinde Saraybosna Üniversitesi’nde gösterimleri yapılacak.


 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar