29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3834
EURO35.1187
ALTIN2326.3

Almanya'da Ramazan Kültür Şenliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Almanya'da Ramazan Kültür Şenliği
Abone ol
Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde Harmoni Derneği tarafından her yıl organize edilen ve geleneksel hale gelen 'Ramazan Kültür Şenliği' kapsamında her gün bin kişiye iftar yemeği veriliyor. Etkinlik boyunca Türk sanatı ve kültürü tanıtılıyor....

Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde Harmoni Derneği tarafından her yıl organize edilen ve geleneksel hale gelen 'Ramazan Kültür Şenliği' kapsamında her gün bin kişiye iftar yemeği veriliyor. Etkinlik boyunca Türk sanatı ve kültürü tanıtılıyor. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Gündoğan, Alman ve Türk vatandaşlarını kültür şenliğine davet etti.

Gelsenkirchen-Güneş Düğün salonu ve çevresine kurulan iftar çadırlarında Türk sanat ve kültürü tanıtılıyor. Her akşam farklı etkinliklerin yapılacağı kültür şenliğinde; ud, keman ve kanun eşliğinde sanatçılar iftar öncesi tasavvuf ve sanat müziğinden örnekler sunuyor. Kültür şenliğinde müziğin yanı sıra, Kukla gösterileri, Ramazan davulu ile maniler ve şiirler, çocuk gösterileri, hat sanatı, kitap ve hediyelik eşya standı ve çeşitli etkinlikler katılımcıların ilgisini bekliyor.

Harmoni Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Gündoğan, "Bu yıl Ramazan çadırına farklı bir format getirerek salon programı ve beraberinde açılan çadırlarda ramazan kültürünü Almanya’daki gençliğimize ve yeni nesillere tanıtıyoruz. Anadolu'daki ramazan havasını Almanya’da yaşatmaya çalışıyoruz. Kültür şenliğimize Türk aileleri ile birlikte katılan Alman dostlarımız farklı bir akşam geçirdiklerini ve Türk sanat ve kültürünü daha iyi tanıdıklarını belirtiyor." ifadesini kullandı.

KUKLA GÖSTERİSİ

Almanya’da yetişen çocuklar, Gelsenkirchen Ramazan Kültür şenliğinde ilk defa kukla gösterisi izledi. Her akşam iftar sonrasında Arısoy Sanat evi tarafından sunulan kukla gösterisinde gerek Anadolu'ya gerekse farklı kültürlere ait kuklalar büyük ilgiyle izleniyor.

Gelsenkirchen-Güneş düğün salonunda bir hafta sürecek olan Ramazan kültür şenliğinde her akşam 'Anadolu Güneşim' adlı tasavvuf ve ilahi ekibinin her akşam sahne alacağı belirtildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar