29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3827
EURO35.0559
ALTIN2325.7

Şahin, “Osmaniye, neden TKDK kapsamında değil!?”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şahin, “Osmaniye, neden TKDK kapsamında değil!?”
Abone ol
Bahçe Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Şahin,Osmaniye’nin TKDK desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.
Bahçe Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Şahin,Osmaniye’nin TKDK  desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bahçe Ziraat Odası Başkanı Fatma Şahin yaptığı yazılı açıklamasında;
“TKDK’nın varlık amacı, 5648 sayılı “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun” ile kurulan, 25 Şubat 2008 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilen, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Fonları ile desteklenecek Tarım ve Kırsal Kalkınma Programını (IPARD) uygulayacak olan kurumdur.

TKDK Destekleri, var olan işletmelerinin gelişmesini sağlamak ya da yeni kurulacak olan işletmelerin Avrupa Birliği’ne uygun, en iyi verim alınabilecek şekilde, en yeni teknolojilerle üretim yapmalarına yardım amacıyla verilmektedir.
 
TKDK Başkanı Sayın Ahmet Antalyalı “Kırsal kalkınma ile kırsal alanların varlığının devam ettirilmesi, kır ile kent arasındaki gelişmişlik farkının azaltılması, doğal kaynakların çevre dostu kullanımının geliştirilmesi, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimlerin katılım ve katkılarının artırılması, kırsalda yaşam standardının iyileştirilmesi için sürdürülebilir bir kırsal yaşamın sağlanması amaçlanır. Kırsal kalkınmanın rekabet edebilirlik, sürdürülebilirlik ve kaynakların etkin kullanımı ilkeleri doğrultusunda temini ise öncelikle insan kaynaklarının verimli bir biçimde değerlendirilmesi ile mümkündür.” Der.

Osmaniye İli ve İlçelerine bakıldığında, üretimden uzaklaşmaya başlamış çiftçilerimiz ve sanayicilerimiz var.  Fidan desteklerini sağlıyoruz Bahçeler kuruluyor, Ancak ürün işleyecek tesisler kurulmuyor. Üretici, yıllarca baktığı meyve ağaçlarını kesiyor çünkü zarar etmekten bıkıyor. Ürün işleme tesisleri yetersiz olduğu gibi İlimizde Soğuk Hava Deposu dahi  yok. Osmaniye tarımının sürdürebilirliliği ve Göçün önlenmesi için yatımlara ihtiyaç var. Bahçe İlçe sınırlarında yaşayan gençlik ciddi anlamda göç ediyor.

Genç nüfusun tarımda var olmasını ve toprağı sevmesini sağlamamız lazım.Bölgemizin Kalkınması için TKDK’ ya İhtiyacımız var. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız, Sayın Faruk Çelik, Trakya Bölgesi Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısında yaptığı açıklama da; “TOPRAĞINIZI KİRAYA VERİN ANCAK AKLINIZI KİRAYA VERMEYİN” dedi.

"Okutamıyoruz, bilim adamı yetişmiyor. Medeniyet diyenlerin bu tabloyu oluşturduğunu dile getiren Çelik, şunları söyledi: "Birleşmiş Milletler, 'Toplam 34 ülkede açlık var' diyor. 'İnsanlar gıdaya ulaşamıyor' diyor.

Gıdaya erişimde sorun var, 800 milyon insan aç. 1 milyarın üzerinde insan yoksul. 2 milyar insan açlık ve yoksullukla mücadele ediyor. Dünyada 62 zenginin serveti 3,5 milyar insanın servetine eşit. Birilerinin artıkları, birilerinin lüks sofrası oluyor. Birinin çöpe attığı, diğeri için bulunmaz bir nimet oluyor. Böyle bir dünya olur mu, bu dünyada huzur olur mu? Bu dünyada barış, dostluk ve kardeşlik olur mu?"

Çelik, üniversite düzeyinde okullaşma oranının Müslüman coğrafyasında yüzde 25 olduğunu belirterek gelişmiş ülkelerde ise bu oranın yüzde 74 düzeyinde gerçekleştiğini aktardı.
Sorunun nerede olduğunun görüldüğüne dikkati çeken Çelik, şöyle devam etti:

"Okumak... Kim okuyor? Okutamıyoruz, bilim adamı yetişmiyor. Düşünmüyoruz. Düşünme, okuma, sonunda da felaketi bekleyeceksin yani. Onun için öz eleştiri son derece önemli. Şimdi soruyoruz kendimize, bu DAEŞ terör örgütünün bu coğrafyada ne işe var Allah aşkına? Allah adına masum insanları katleden, bu zalim örgüt, terör örgütü, bizim havzamıza nasıl geldi diye hayretle bir birimize soruyoruz."dedi.

Bahçe Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Şahin sözlerinin devamında; Açıklamalarda bulunan Bakanımıza katılıyoruz diyerek,  “Eğitimsiz ve Ekonomisini kaybetmiş bireylerin aklını alırlar ve istedikleri gibi o aklı kullanırlar. Osmaniye İli ve İlçeleri özellikle doğudan çok fazla göç alan bir bölge tabi Suriyeli mültecilerin sayısı da oldukça fazladır. Özelikle Sayın Bakanımıza ve İlimiz yetkililerine sormak istiyorum! Neredeyse tüm İllerde var olan TKDK neden Osmaniye İlimizi kapsamıyor.Üretmek zorundayız ve büyümek zorundayız.Dünyada ki açlık sorunu göz önünde iken bu  verimli toprakları işlemek zorundayız.Tüm bunları yapabilmemiz için Osmaniye İlinin desteklenmesi lazım.”görüşlerine yer verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar